85 bin hacı kutsal topraklarda... Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel bir şekilde hac ibadetimizi tamamlayacağız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan'da Mekke Diyanet Ataşelik binasında basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Erbaş, "Bu sene 84 bin 942 vatandaşımız hac ibadeti için kutsal topraklara geliyor. Bu sayının yüzde 51,5’i kadın, yüzde 48,5’i erkeklerden oluşuyor. Bu sene hacca gelen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 60. Şu ana kadar hac için kutsal topraklarda bulunan 8 vatandaşımız hayatını kaybetti." dedi. Vefat edenlerin 1'inin trafik kazası, diğer 7'sinin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

85 bin hacı kutsal topraklarda... Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel bir şekilde hac ibadetimizi tamamlayacağız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bu sene 84 bin 942 vatandaşımız hac ibadeti için kutsal topraklara geliyor. Bu sayının yüzde 51,5'i kadın, yüzde 48,5'i erkeklerden oluşuyor. Bu sene hacca gelen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 60. Şu ana kadar hac için kutsal topraklarda bulunan 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına Rabbimizden sabr-ı cemil niyaz ediyorum" diye konuştu.

Arafat için hazırlıkların tamamlandığını belirten Ali Erbaş, "Bu sene 84 bin 942 vatandaşımız hac ibadeti için kutsal topraklara geliyor. Bu sayının yüzde 51,5'i kadın, yüzde 48,5'i erkeklerden oluşuyor. Bugün itibariyle hacı adaylarımızın büyük çoğunluğu Mekke'ye intikal etti. Birkaç gün içerisinde tüm hacı adaylarımız kutsal topraklara gelmiş olacak inşallah. Bu sene hacca gelen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 60. Şu ana kadar hac için kutsal topraklarda bulunan 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına Rabbimizden sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Arafat için hazırlıklarımızı tamamladık. Arafat çadırlarımızı klima ve halılarıyla donanımlı şekilde inşa ediyoruz. Kısa süreli kalıyor olsak da, Arafat'a hastane kuruyoruz. Yürüyemeyecek kadar hasta ve yaşlı hacılarımızın intikallerini tamamen araçla sağlıyoruz. Böylece inşallah hep beraber güzel bir şekilde hac ibadetimizi tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. Vefat edenlerin 1'inin trafik kazası, diğer 7'sinin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Toplamda 4 bin 91 kişilik kişilik bir ekiple Mekke'de ve Medine'de hacılarımıza hizmet verildiğine değinen Erbaş, "Hac, elbette zorlukları olan meşakkatli bir ibadettir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın, her yönüyle en güzel şekilde hac ibadetini yerine getirmeleri için azami gayret gösteriyoruz. İrşad, sağlık, servis başta olmak üzere birçok alanda büyük bir organizasyon yönetiyoruz. Öncelikle hac ibadetini bir eğitim ve irşat sürecine dönüştürmek istiyoruz. Bu amaçla en yetkin hocalarımızdan 71 kişilik özel bir irşat ekibimiz var. 418 kadın irşat görevlimiz var. Yine 392 kafile başkanı ve bin 840 din görevlisi hocamızla irşat faaliyeti yürütüyoruz. Diyanet Dijital ekibimiz, basın müşavirliğimiz ve televizyonumuz buradalar. Yaptıkları yayınlar ve ürettikleri içeriklerle irşat hizmetlerimizi daha güçlü ve kalıcı hale getiriyorlar. Söz konusu ekibimiz içerisinde sağlık alanında hizmet veren 409 kişilik bir sağlık ekibi de bulunmaktadır" dedi.

Vatandaşlarımızın hac ibadetini en güzel şekilde yerine getirmesi noktasında Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ile çok iyi bir iş birliği içerisinde olduklarını aktaran Erbaş, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Buradan, hacılara yönelik hizmetleri için dost ve kardeş ülke Suudi Arabistan'ın yetkililerine de çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle sizlerin de hem görev ve hizmetlerinizin hem de hac ibadetinizin, kolay ve bereketli geçmesini diliyorum. İbadet ve dualarınızın makbul, haccınızın mebrur olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum."

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.
Haber Girişi Hande Erdem - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!