SON DAKİKA… İran-İsrail savaşında son durum! İran’da yaşayan Türkler SABAH’a konuştu: Hayat oldukça normal!
SON DAKİKA… Dünya nefesini tuttu bir kez daha gözünü Orta Doğu’daki gelişmelere dikti. İsrail-İran savaşı 7’nci gününe girerken, Tel-Aviv’den ve Tahran’dan dumanlar yükselmeye devam etti. Öte yandan İran’ın başkenti Tahran’da yaşayan Türk vatandaşı Ziya Türkyılmaz ile Türk yurdu Tebriz’de bulunan Azeri Türkü Hamid Hüsrevşahi, SABAH’a konuştu ve bölgeyle ilgili bilgi verdi. Türkyılmaz, “AVM’ler, mağazalar, süpermarketler, fırınlar çalışıyor. Halk oldukça normal bir hayat sürüyor. Gözlemlediğim kadarıyla geniş çaplı bir sorun yok” dedi.
İran'da yaşayan ve aslen Türk olan Avukat Ziya Türkyılmaz, SABAH'a verdiği röportajda işgalci İsrail'in saldırıları sonucu İran'ın başkenti Tahran'da günlük yaşamın nasıl olduğunu değerlendirdi.
TAHRAN'DA YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞI ANLATTI: HAYAT DEVAM EDİYOR
Gün içerisinde dışarı çıktığını ve bir süre şehri gözlemlemek amacıyla etrafta dolaştığını aktaran Türkyılmaz, "Mağazalara, manavlara, fırınlara baktım. Kendi gözlerimle bunları müşahede ettim. Halk oldukça normal bir hayat sürüyor. Sıkıntı yok desem yalan olur. Sıkıntı tabii ki var ama öyle geniş çaplı bir şey yok. Halkın bir kısmı şehir içerisinde, bir kısmı ise yazlıklarına veya şehrin etrafındaki kasabalara, akrabalarının yanına gittiler. Ama hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.
RÖPORTAJ ESNASINDA SALDIRI OLDU
Türkyılmaz röportaj verdiği esnada Tahran semalarında faaliyet gösteren İsrail'e ait bir drone hedef alındı. Yaşadığı evin yakınlarında bir hava savunma sisteminin önleme atışı yaptığını söyleyen Türkyılmaz, röportaja kaldığı yerden devam etti.