ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Bu İran'a karşı bir savaş değil, görüşmeye hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran'daki 3 nükleer tesise yönelik düzenlenen hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, Tahran yönetiminin olası misillemesinin büyük bir hata olacağını belirterek, "Bu İran'a karşı bir savaş değil, görüşmeye hazırız." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Bu İran’a karşı bir savaş değil, görüşmeye hazırız

ABD Başkanı Donald Trump, Truth sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İran'daki üç nükleer tesise yönelik son derece başarılı saldırımızı tamamladık" ifadelerini kullanarak, bombardımana katılan uçakların İran hava sahası dışına çıktığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Bu İran’a karşı bir savaş değil, görüşmeye hazırız

ABD'nin, İran'ın üç nükleer tesisinden en önemlisi olan Fordo'yu 6 sığınak delici mühimmat kullanarak vurduğu, diğer iki tesisin ise bölgedeki Amerikan denizaltılarından fırlatılan 30 Tomahawk füzesiyle yok edildiği iddia edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Bu İran’a karşı bir savaş değil, görüşmeye hazırız

"BU İRAN'A KARŞI BİR SAVAŞ DEĞİL"

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD'nin İran'da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere 3 nükleer tesise hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Bu İran’a karşı bir savaş değil, görüşmeye hazırız

Rubio, İran'da rejim değişikliği hedefinde olmadıklarını ve İran'ın olası misillemesinin bugüne kadar yaptığı en büyük hata olacağını söyledi. İran'la görüşmeye hazır olduklarını belirten Rubio, "Bu İran'a karşı bir savaş değil. Dünya şu an 24 saat öncesine göre daha güvenli ve daha istikrarlı" ifadelerini kullandı.