Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail müzakereler sürerken saldırdı
Son dakika haberleri: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen MKYK Toplantısı'nın ardından konuştu. Umman'da ABD ile İran arasındaki müzakereler devam ederken İsrail'in saldırdığını belirten Çelik, "İsrail'in müzakere masasına saldırmak gibi bir tutum içerisinde olduğu görülmüştür. İsrail saldırılarda BM şartlarını ihlal etti." dedi.
Son dakika haberleri: AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. İsrail-İran savaşı başta olmak üzere birçok konunun ele alındığı toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar:
"NÜKLEER TEHLİKE ORTAYA ÇIKIYOR"
Teşkilatlarımız birer siyaset okuludur. Hem ana kademesi hem kadın ve gençlik kolları kapsamlı bir şekilde hazırlıklarını yapıyor. Temmuz ortasında kampımız olacak. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla önümüzdeki dönemi değerlendireceğiz.
İsrail Gazze'de büyük bir soykırım yapıyor. Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken bunları detaylı şekilde ele alıyoruz. İsrail'in tabii İran'a yaptığı haksız ve hukuksuz saldırı neticesinde şu an gelinen noktada doğrudan sivil insanlara bomba yağdırılması söz konusu. Nükleer tehlikenin ortaya çıkması gibi bir gündemi takip ediyoruz. Nükleer tesislere bomba yağdırılıyor. Nükleer tehlike ortaya çıkıyor. Bu tehlike, bütün bölgeyi sıkıntı içerisinde bırakabilecek sonuçlar doğurabilir.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar!
"İSRAİL MÜZAKERELER SÜRERKEN SALDIRI YAPTI"
Umman'da ABD-İran arasındaki müzakereler devam ederken İsrail saldırmıştır. Bir bakıma müzakere masasına yapılmış bir saldırıdır. İsrail'in müzakere masasına saldırmak gibi bir tutum içerisinde olduğu görülmüştür. Hürmüz Boğazı'nın kapatılıp kapatılmayacağı gündemimizde. Nükleer tehlike ortadayken bütün bölgeyi felakete sokacak şekilde İran bombalanırken iki şey dikkat çekiyor. Nükleer tehlike Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasından daha büyük bir tehlikeyken bu konuşuluyor. İkincisi İsrail'in saldırganlığına cılız cümleler kurarken, İran'in saldırılarının vahim sonuçlar doğurabileceğini söylüyorlar.
"TÜRKİYE HER ALANDA TEDBİRLERİNİ ALMIŞTIR"
Biz İran'a yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz. İran'ın hukuka aykırı bir şekilde saldırıya uğraması kabul edilemez. İsrail saldırılarda BM şartlarını ihlal etti. Türkiye her alanda tedbirlerini havadan ve karadan almıştır."
"İSRAİL'DEKİ SİVİLLERİ GÜVENSİZ ORTAMA SOKAN NETANYAHU HÜKÜMETİNİN SALDIRGANLIĞIDIR"
Şimdi tabi gelinen noktada ABD'nin saldırısından sonra bütün bölgede çok daha genişlemesine, derinlemesine çatışmaların ortaya çıkabileceği bir tablo ortaya çıktı. Şimdi konu sürekli olarak belli yayın organları tarafından İran'ın misillemesinin olup olmayacağı şeklinde sunuluyor. Fakat İran'ın misillemesiyle ilgili haberler takip edilirken İsrail saldırganlığının devam ettiğinin altını çizmek lazım. Bugün yine İsrail aynı saldırganlığı sürerek sivil altyapı ediyor. Ve en tehlikeli konulardan bir tanesi biliyorsunuz arkadaşlar bu rejim değişikliği meselesinin bu şekilde konuşulmasıdır. Kimsenin başka bir ülkeye saldırarak rejim değişikliğinden bahsetmek gibisinden bir yaklaşımı olamaz. Yani bu bizzat terör eylemleriyle birilerinin gerçekleştirmeye çalıştığını İsrail'de hükümet eliyle gerçekleştirilmesi şeklinde bir tutumdur.
Rejim değişikliğinden bahsetmek, hele de bir saldırıyı rejim değişikliği hedefine doğru kaydırmak, önce nükleer tesisler, nükleer silahların önlenmesi deniliyordu, arkasından sivil altyapı bulunmaya başlandı, şimdi ise rejim değişikliğinden bahsediyor. Hele de İran'da dini liderin hedef alınması gibi bir yaklaşım asla kabul edilemez. Yani burada şimdiye kadar pek çok cinayet Netanyahu hükümeti tarafından işlenmiştir. Ama İran'ın güvenliğine, milli egemenliğine, toprak bütünlüğüne dönük olarak bu şekilde bir sonraki aşamaya götürülmeye çalışılması, rejim değişikliği ya da herhangi bir şekilde orada dini lidere dönük olarak böyle bir tutumun ortaya koyulması vahşette yeni bir aşamaya geçmek demektir. O zaman herkesin en çok korktuğu senaryolar gündeme gelir. Bu da herkes için son derece tehlikeli olur. Kimse güvenliğinden emin olamaz. Bunun birileri çıkıp sürekli olarak İsrail'in güvenliğini sağlamakla ilgili yapılan işler olduğundan bahsetmesinin hiçbir zemini yoktur. Bugün İsrail vatandaşlarını, İsrail'deki sivilleri en güvensiz ortama sokan Netanyahu hükümetinin bu agresifliği ve saldırganlığıdır.