MOSSAD’a Filistinlilerin gizli belgelerini vermişlerdi! 20 sanık hakim karşısında: İddianamede dikkat çeken ‘para’ detayı!
MOSSAD’a casusluk yaptığı belirlenen 20 sanık, bugün karar duruşması için hakim karşısına çıktı. İsrail istihbaratının hedefindeki Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilere ilişkin ele geçirdikleri gizli bilgileri İsrail İstihbarat Servisi Çevrimiçi Operasyon Merkezi (İÇOM) ile paylaştıkları iddia edilen 20 sanığın 24’er yıl hapsi istenirken iddianamede dikkat çeken detaylar yer aldı: Paraları bu yöntemle cebe indirmişler!
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 6 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Bazı sanıklar ise tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mütalaanın celse arasında sunulduğu görüldü. Mütalaada, sanıkların İsrail istihbarat Servisi oluşumu İÇOM adına faaliyetlerde bulunarak özellikle Filistin vatandaşı ve Hamas bağlantılı kişilerin bilgi, belge ve fotoğraflarını temin edip İsrail istihbaratına aktardıkları, bunun karşılığında sanıkların özellikle terör örgütleri tarafından kullanılan Havala sistemi, kripto para ve Western Union sistemini kullanarak menfaat temin ettikleri belirtildi.
24'ER YILA KADAR HAPİSLERİ TALEP EDİLDİ
Mütalaada, sanıkların elde ettikleri bilgilerin, devletin güvenliğine ilişkin, iç veya dış siyasal yarar bakımından gizli kalması gereken bilgilerden olmadığı, yetkili makamların kanun ve düzenleyici işlemlere göre açıklanmasını yasakladığı ve niteliği gereği gizli kalması gereken bilgilerden olduğu kaydedildi. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında tüm sanıkların, "zincirleme şekilde yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini" suçundan 10'ar yıldan 24'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
SAVUNMALAR DEVAM EDİYOR
Tutuklu sanık Ahmed M. A. Alostaz, Filistinli olduğunu, ailesinin Gazze'de olduğunu ve casusluk yapmadığını savunarak beraatini istedi.Tutuksuz sanık Hazım Abdelradı tercüman eşliğinde yaptığı savunmasında, eğitimine devam edebilmek için Mısır'dan Türkiye'ye geldiğini söyledi. Kanuna aykırı faaliyette bulunmadığını savunan Abdelradı, Türk adaletine güvendiğini ifade ederek beraatini istedi. Duruşma devam ediyor.