'Devlet bunun karşılığında ne verdi?’ sorularına A Haber'de net yanıt: PKK'nın yapacağı başka bir şey yoktu
PKK terör örgütünün silah bırakmasıyla Türkiye, 'Terörsüz Türkiye' sürecinde kritik bir virajı daha aşmış oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Kızılcahamam Kampı'nda yaptığı konuşmasında, "Son dönemde takip ettiğimiz Terörsüz Türkiye projesi, açık söylüyorum bir müzakerenin, bir pazarlığın, bir al ver sürecinin neticesi değildir." ifadelerini kullandı. A Haber ekranlarında Başkan Erdoğan'ın bu sözü ele alındı. Askeri strateji uzmanı İbrahim Keleş konuyla ilgili yaptığı yorumunda, "PKK'nın yapacağı başka bir şey yoktu. Türkiye Cumhuriyetinin karşısında ellerinden bir şey gelmezdi. Bu nedenle terörün bir şekilde sona ermesi gerekiyordu, aksi halde hayatta kalma şansını da elde edemeyebilirlerdi" dedi.
Türkiye, PKK terör örgütünün silahlarını yakmasıyla yeni bir döneme girdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin öncülüğünde ilerleyen süreç, Türkiye'ye yeni bir dönemin de kapılarını araladı.
Terörsüz Türkiye sürecinden rahatsız olan kimi kesimler ise provokatif açıklamalar yaparak 'Devlet bunun karşılığında ne verdi' sorularını sormaya başladı. Başkan Erdoğan bugün partisinin Kızılcahamam Kampı'nda yaptığı açıklamada bu spekülasyonlara son noktayı koydu. Açıklamasında "Son dönemde takip ettiğimiz Terörsüz Türkiye projesi, açık söylüyorum bir müzakerenin, bir pazarlığın, bir al ver sürecinin neticesi değildir." ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, "Herkes şundan emin olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirtmeyiz. Terörsüz Türkiye projemizi bu anlayışla izliyoruz."
A Haber'de 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin konuşan Askeri strateji uzmanı İbrahim Keleş; Başkan Erdoğan'ın Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin yaptığı 'Bu süreç müzakerelerin, pazarlığın, al ver sürecinin bir sonucu değildir, buraya tavizsiz olarak geldik' sözlerini değerlendirip şu ifadeleri kullandı;
"TÜRKİYE BU NOKTADA TAVİZSİZ VE NET BİR DURUŞ SERGİLEDİ"
"Dost meclislerinde konuştuğumuzda bu soru bize de geldi, ne verildi ne alındı diye. 'Devlet bunun karşılığında ne verdi...' Aslında biraz gündemi takip etseler, terörle mücadelede geldiğimiz son noktanın farkına varılsa bu soruyu sormazlar. Çünkü, Türkiye bu noktada tavizsiz ve net bir duruş sergiledi. Yani arka plan diye bir şey, bir pazarlık değildir. Belki şunu söyleyebiliriz terör örgütü bu süreçten ne kazandı, teröristler bir şey kazandı sadece hayatta kalma şansını yakaladılar" dedi.
"TÜRKİYE KARŞISINDA ELLERİNDEN BİR ŞEY GELMEZDİ"
Sözlerine devam eden Keleş, "Sürecin son 9 aylık bölümünü okuduğumuz zaman, özellikle Abdullah Öcalan'ın açıklamalarının satır aralarına baktığımızda artık bu işin bir hedefinin ve varlık amacının kalmadığı gördük. Teröristler dün silah bırakırken mutlu değillerdi, belki yüzleri asıktı, örgüt yöneticisi konumunda olan o kişi epeyce tepkili duruyordu, fakat yapacakları başka bir şey yoktu. Türkiye Cumhuriyetinin karşısında ellerinden bir şey gelmezdi, yapmazlardı artık bu nedenle terörün bir şekilde sona ermesi gerekiyordu, aksi halde hayatta kalma şansını da elde edemeyebilirlerdi" şeklinde konuştu.