Son dakika | Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den okul üniformaları açıklaması: "Kayıt sırasında zorunlu bağış yok!"
Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Cumhurbaşkanımızın bu yılı 'Aile yılı' ilan etmesi sebebiyle öğretmen, idareci arkadaşlarımızdan aile temalı etkinliklerin yoğunlaşmasını istiyoruz." dedi. Bakan Tekin, kayıt sırasında zorunlu bağış durumunun olmadığını kaydetti. Tekin, "Özel okullardan hizmet satın alanlar, bedellerini bankacılık işlemleri üzerinden yapsınlar ki takip edelim ve herhangi bir mağduriyetin ortaya çıkmasını engelleyelim" diye konuştu.
Son dakika haberi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Tarım ve Orman Bakanımızla birlikte bu yıl ormanların ve ağaçların bakımı anlamında bir dizi etkinliği birlikte yapmak üzere bir karar aldık." dedi.
Bakan Tekin, "Her çocuğumuz bir fidan, ilk dersimiz Yeşil Vatan' mottosuyla başlatacağız. Aile ve Yeşil Vatan temasını gündeme almalarını arkadaşlarımızdan istedik" ifadelerini kullandı.
'KAYIT SIRASINDA BAĞIŞ YOK'
Bakan Tekin, kayıt sırasında zorunlu bağış durumunun olmadığını kaydetti. Tekin, "Özel okullardan hizmet satın alanlar, bedellerini bankacılık işlemleri üzerinden yapsınlar ki takip edelim ve herhangi bir mağduriyetin ortaya çıkmasını engelleyelim" diye konuştu.
OKUL ÜNİFORMALARI AÇIKLAMASI!
Bakan Tekin, okul üniformaları konusunda, "Her yıl öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ne marka ne başka hiçbir tanımlama olmaksızın okul kıyafetiyle ilgili bir tanımlama yapsınlar dedik. Bizim kademelerimiz 4 yıl. 4 yıl boyunca kıyafet değişmesin, velinin çocuğu 4 yıl boyunca o kıyafetle okulda devam edebilsin diye böyle bir düzenleme yaptık." dedi.
Bakan Tekin öğretmen atamaları hakkında, "Hiçbir branşa pozitif ya da negatif ayrımcılık yapmadık. Branşlarla ilgili tercihlerimizi tamamen bilimsel kriterlere göre tanımlıyoruz." dedi.