Son dakika: Başkan Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler: Diplomasi en akılcı yol

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesi için ciddi emek sarf ettiğini, diplomasiye şans verilmesinin en akılcı yol olduğunu ifade etti. Öte yandan Başkan Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, sorunların diplomasi ve müzakereler yoluyla çözülmesinin en akılcı seçenek olduğunu vurguladı.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan peş peşe kritik görüşmeler: Diplomasi en akılcı yol

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başkan Erdoğan görüşmede, Suudi Arabistan'a yönelik saldırılar nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ifade ederek son durumu değerlendirdi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan peş peşe kritik görüşmeler: Diplomasi en akılcı yol

"GEREKLİ MÜDAHALEDE BULUNULMAMASI HALİNDE..."

Erdoğan, gerekli müdahalede bulunulmaması halinde çatışma sürecinin bölgesel ve küresel güvenlik açısından çok ciddi neticeleri olacağı endişesi taşıdığını belirtti.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan peş peşe kritik görüşmeler: Diplomasi en akılcı yol

Başkan Erdoğan, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesi için ciddi emek sarf ettiğini, diplomasiye şans verilmesinin en akılcı yol olduğunu ifade etti.

"DİPLOMASİ EN AKILCI SEÇENEK"

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan peş peşe kritik görüşmeler: Diplomasi en akılcı yol

Cumhurbaşkanımız görüşmede Kuveyt'e yönelik saldırılar nedeniyle duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini ifade etti. Cumhurbaşkanımız, sorunların diplomasi ve müzakereler yoluyla çözülmesinin en akılcı seçenek olduğunu, Türkiye'nin barış ortamının süratle tesisi için elinden geleni yapmayı sürdüreceğini ifade etti."

"BARIŞ SÜRECİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan peş peşe kritik görüşmeler: Diplomasi en akılcı yol

Görüşmede İran'a yönelik saldırılar ve sonrasındaki çatışmalı süreç ele alındı. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin tüm tarafları diplomasiye ve müzakere zeminine dönüşe davet ettiğini, barış sürecine her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Erdoğan, bu süreçte Türkiye ile AB arasında yakın eş güdümün sürmesinin önemli olduğunu belirtti.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!