Başkan Erdoğan: Uluslararası sistem meşruiyet krizi yaşıyor
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde video mesaj gönderdi. Uluslararası sistemin her alanda meşruiyet krizi yaşadığına dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Krizlerin tırmandığı zorlu dönemden geçiyoruz." dedi.
Başkan Erdoğan, İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne gönderdiği video mesajda önemli konulara değindi.
"ULUSLARARASI SİSTEM MEŞRUİYET KRİZİ YAŞIYOR"
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
Uluslararası sistemde kopuş, krizler, anlatılar ve düzen arayışı temasıyla tertip edilen bu önemli zirvenin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Liderlik diplomasisinden dijital dönüşüme, çatışma çözümünden küresel iklim yönetişimine, göç ve sosyal politikalardan kriz yönetimine, iki gün boyunca çok geniş bir yelpazede tertiplenecek panel ve oturumların tüm insanlık için faydalı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.
Fikirleri, tespitleri, teklif ve değerlendirmeleriyle zirveye yapacakları kıymetli katkılardan ötürü katılımcılara şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Çerçevesi, muhtevası ve etki çapı her geçen yıl genişleyen bu organizasyonu başarıyla düzenleyen İletişim Başkanlığımıza ayrıca tebriklerimi iletiyorum.
Cihan Harbi sonrası galipler eliyle tesis edilen uluslararası sistem, neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor. Sistemin temelini teşkil eden kurum, kural ve değerler manzumesi günden güne işlevini yitiriyor.
"KRİZLERİN GİDEREK TIRMANDIĞI ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"
Güç rekabetinin enerji, teknoloji ve ticaret gibi farklı alanlara yayıldığı, sorunların diyalog yerine silahla çözülmeye çalışıldığı, soykırımların, savaşların ve krizlerin giderek daha da tırmandığı zorlu bir dönemden geçiyoruz.
Gazze'de olduğu gibi hepimizin yüreğini sızlatan trajedilerin sona ermesi, bölgemiz başta olmak üzere tüm dünyada barış, huzur ve istikrarın yeniden temin edilmesi geçmişte hiç olmadığı kadar önemlidir."