Dosyaların yeniden açılması bizi mutlu etti
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in "Hiçbir dosya sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek. Karanlık kalan cinayetler faili meçhul dosyaların üzerine gidilecektir" açıklamalarının ardından, Adana'da 2017 yılında mezarlıkta üç kişi ile birlikte silahlı saldırıda öldürülen ve bugüne kadar failleri bulunamayan Eser Binen'in (36) ailesi için yeni bur umut oldu. 9 yıldır oğlunun arkasından gözyaşı döktüğünü anlatan 2 çocuk annesi Zeliha Binen (67), "Kızım faili meçhul dosyalar yeniden açılacağını söyleyince çok mutlu oldum. Bizim de dosyamız yeniden açılsın. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Eserim, Suudi Arabistan'da çalışıyordu, yavrumu nişanlayacaktık ama elimizden aldılar. Yavrumu kim neden öldürdü bilmiyoruz" diyerek gözyaşı döktü. Abla Yasemin Taş ise (49), "Gülistan Doku cinayeti nasıl aydınlatıldıysa kardeşimin cinayeti ve diğer kişilerin ölümleri de gün yüzüne çıkartılacaktır. Adalet bakanımıza çok güveniyoruz" ifadelerini kullandı.
MEZARLIKTA ÖLDÜRÜLDÜLER
Olay 26 Ocak 2017'de Yüreğir İlçesi Alihocalı Mahallesi mezarlığında meydana geldi. Mezarlık görevlisi, 01 ERG 36 plakalı otomobilinin yanında bir kişinin hareketsiz yatığını görünce emniyet güçlerini aradı. Mezarlıktaki direğe çarparak duran otomobilin yanına gelen ekipler biri aracın içinde, biri kapının yanın da biri de 10 metre uzaklıkta 3 erkek cesediyle karşılaştı. Kalaşnikof ve tabancalarla uğradıkları saldırıda ölen kişilerin kaporta ve boya ustası Eser Binen, oto kaporta ustası Ufuk Altun ile Refik Bingül olduğu belirlendi. Olay yerinde 25 tane kalaşnikof ile 100'e yakın tabanca mermisi bulundu. Emniyet güçlerinin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda olumlu sonuç alınamadı ve dosya faili meçhul olarak rafa kaldırıldı.
YAVRUM DAMATLIK YERİNE KEFEN GİYDİ
Gülistan Doku cinayetinin 6 yıl sonra aydınlatılmasının ardından Adalet Bakanı Akın Gürlek'in faili meçhul dosyaların aydınlatılmasına yönelik kurumsal kapasiteyi en üst seviyeye çıkardıklarını ifade edip, "Hiçbir dosya sahipsiz değildir. Şüpheli hiçbir vaka unutulmaya terk edilmeyecek. Karanlık kalan cinayetler faili meçhul dosyaların üzerine gidilecektir" açıklamaları Eser Binen ailesine umut oldu. Oğlunun fotoğraflarına bakıp gözyaşı döken Zeliha Binen, "9 yıldır, karanlıkta kalmış olan cinayet aydınlatılsın. Her gün evladımın mezarına gidiyordum. Artık hastalığım dolayısıyla hareket edemiyorum. Yatağa bağımlı kaldım. Oğlumun fotoğrafına bakıp ağlayarak uyuyakalıyorum. Sabah olunca evladımın kanı yerde kaldığı için utancımdan fotoğrafına bile bakamıyorum. Bakan beyden artık yavrumun katillerinin bulunmasını istiyorum. Yavrum çok temizdi. Suudi Arabistan'dan izine gelmişti. Nişanını yapacaktık ama onu elimizden aldılar. Damat edecektim onu. Yavrum damatlık yerine kefen giydi. 25 kalaşnikof ve yüze yakın tabanca kovanın olduğu bir cinayet nasıl çözülemedi hala, aklım almıyor. Yavrun neden öldürüldü bilmiyoruz. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Dosyamıza yeniden bakılsın" dedi.