Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geliyor

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle 6-8 Mayıs 2026 tarihlerinde Türkiye'ye resmî bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Başkan Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geliyor

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'un Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

Duran, açıklamasında, 6-8 Mayıs'taki ziyaret kapsamında, Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısının 7 Mayıs'ta Ankara'da icra edileceğini belirtti.

İki ülkeden ilgili bakanların da katılımıyla düzenlenecek Konsey Toplantısında dost ve kardeş Cezayir'le ilişkilerin tüm veçheleriyle değerlendirileceğini ve ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağını bildiren Duran, görüşmelerde güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da fikir teatisinde bulunulacağını kaydetti.

Duran, ziyaret vesilesiyle ayrıca ikili ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirecek muhtelif anlaşmaların imzalanmasının da öngörüldüğünü bildirdi.

Haber Girişi Uğur Birdal - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!