SON DAKİKA | Özgür Özel'den mutlak butlan kararı sonrası ilk sözler: Kılıçdaroğlu aradı, dönmedim

Son dakika haberleri... CHP'de şaibeli kurultay davasında mutlak butlan kararı çıkması ile Özgür Özel yönetimi görevden alınarak, Kılıçdaroğlu'na genel başkanlık yolu açıldı. Kararın ardından Özgür Özel, MYK'yı acil toplantıya çağırdı. CHP Genel Merkezinde yaklaşık 5 saat süren olağanüstü MYK toplantısı sona erdi. Genel başkanlık görevinden düşen ve mutlak butlan kararı sonrası ilk kez kameraların karşısına geçen Özgür Özel, "Kılıçdaroğlu aradı. Henüz geri dönmedim. Dönüp de ne konuşacağız?" dedi.

SON DAKİKA | Özgür Özel’den mutlak butlan kararı sonrası ilk sözler: Kılıçdaroğlu aradı, dönmedim

Son dakika haberleri... CHP MYK, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin "mutlak butlan" davasında, Özgür Özel ile parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmaları, Kemal Kılıçdaroğlu ile yönetiminin görevi devralması yönünde karar vermesi sebebiyle acil olarak toplandı.

"GENEL MERKEZDE KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

CHP Genel Merkezinde yaklaşık 5 saat süren olağanüstü MYK toplantısı sona erdi. Özgür Özel, partisinin MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Olağanüstü MYK toplantısı sonrası gece saatlerinde kameraların karşısına geçen Özgür Özel, mutlak butlan kararı sonrası yeni bir partiye geçiş gibi bir düşünceleri olmadığını dile getirdi. Mücadeleyi sürdüreceklerini ve genel merkezde kalmaya devam edeceklerini belirten Özel, "Tedbir kararının kaldırılması itirazımızı yaptık. YSK'ya başvuracağız. Yargıtay'ın tedbir kararını kaldırmasını bekliyoruz" bilgisini paylaştı.

"KILIÇDAROĞLU İLE NE KONUŞACAĞIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ile iletişime geçip geçmediği de sorulan Özel, "Yoğun bir toplantımız vardı. Çok sayıda telefon gelmiş. Arayanlar arasında Sayın Kılıçdaroğlu var. Henüz geri dönmedim. Dönüp de ne konuşacağız? Sayın Kılıçdaroğlu önceki genel başkanımızdır. Elbette telefonuna bir şekilde dönülecektir. Ancak butlan kararını meşru göreceğimi düşünmesini beklemem" şeklinde konuştu.

SON DAKİKA | Özgür Özel’den mutlak butlan kararı sonrası ilk sözler: Kılıçdaroğlu aradı, dönmedim

"KILIÇDAROĞLU ÖZEL'İ ARAYACAK" AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Mahkemece CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, "Sayın Genel Başkanımız, CHP'de kaosun engellenmesi kapsamında yapmış olduğu değerlendirmeler özelinde birazdan Sayın Özgür Özel'i arayacak ve CHP'nin bu sorundan birlikte el ele müzakere ederek çıkması kapsamında gerekli çalışmalara başlayacağını ifade edecektir." demişti.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!