SON DAKİKA! Başkan Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar: Bizim tek derdimiz var, o da Türkiye
Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bölgesel gerilimlerin ortasında bir istikrar adası olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, "Savunma sanayinde destan yazan bir Türkiye var, söz ve etki sahibi bir Türkiye vardır." dedi. Erdoğan, "Bizim öfkeye, kavgaya ayıracak vaktimiz yok. Bizim tek derdimiz vardır o da Türkiye'dir. Türkiye Yüzyılı'nın inşasıdır." ifadelerini kullandı.
Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, önemli konuların masaya yatırıldığı kritik toplantının ardından açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
"Toplantımızda aldığımız kararlara geçmeden önce, tüm milletimizin geçmiş Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyorum. Bayramlar mahzun gönüllerin aydınlandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, 86 milyonun ve tüm Müslümanların aynı duada buluştuğu müstesna zaman dilimleridir. Bu bayramda da milletimizin kenetlendiğini, ihtiyaç sahipleriyle dayanışma içinde olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduk.
9 günlük tatilde vatandaşlarımız memleketlerinde oldular, aileleriyle birlikte dolu dolu geçirdiler.
"BU BAYRAMDA ÖLÜMLÜ KAZALAR AZALDI"
Rabbim tüm kardeşlerimizin haclarını kabul eylesin. Bayram vesilesiyle yaşadığımız bu güzelliklerin daim olmasını temenni ediyorum. Bir taraftan bayramın neşesi gönüllerimizi sararken, diğer taraftan trafik kazalarında kaybettiğimiz 70 vatandaşımız milletçe yüreğimizi dağlamıştır.
Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
Gerekli ölümlü kaza sayısı gerekse vefat ve yaralı sayısı geçmiş yıllara göre bu sene azalmıştır. Yoğun trafik tedbirleri gibi önlemler neticesinde trafik güvenliğinde kayda değer iyileşmeler sağlanmıştır.
Vatandaşlarımızın güvenli seyahat edebilmeleri için fedakarca çalışan kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyorum.
"ULAŞIMDA DEVASA NİTELİKTE YATIRIMLAR YAPTIK"
Bugün dev bir ulaşım altyapısına sahibiz. Son 23 yılda ulaşım altyapısına devasa nitelikte yatırımlar yaptık. Yatırımlarımız sayesinde 2002'de 6 bin 101 olan bölünmüş yol uzunluğumuz 30 bin 51 km'ye çıktı. 77 ilimiz duble yollarla birbirine bağlandı.
Tünel uzunluklarını 856 km'ye yükselttik.
"İSTANBUL HAVALİMANI DÜNYANIN EN PRESTİJLİ HAVALİMANLARI ARASINDA GÖSTERİLİYOR"
Bundan 13 sene önce gezici vandalların yapılmasın diye ortalığı yaktığı İstanbul Havalimanı bugün dünyanın en prestijli havalimanları arasında gösteriliyor. Havalimanımız dün rekor kırdı. Bayram tatili süresince Sabiha Gökçen'de 8173 uçak trafiği ile 1 milyon 402 bin yolcuya, Adnan Menderes Havalimanı'nda 398 bin yolcuya hizmet verilmiştir. Birileri sadece laf üretirken biz 23 yıl boyunca iş ürettik, hizmet ürettik, vizyon projelerini hayata geçirdik.