SON DAKİKA... MSB'den Eurofighter açıklaması: Ağustos ayında uçuş eğitimlerinin başlanması planlanmakta
SON DAKİKA... MSB'den yapılan haftalık basın toplantısında Eurofighter Typhoon Tedarik Süreci'ne ilişkin bilgilendirme yapıldı. Açıklamada "Tedariki kapsamında 2026 yılı Ağustos ayı içerisinde uçucu personelin Birleşik Krallık’a gönderilerek kısa zamanda uçuş eğitimlerine başlanması planlanmaktadır. İmzalanan sözleşme kapsamında; yıllara sari olarak Birleşik Krallık’a uçucu ve bakım personeli gönderilmeye devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.
MSB'nin haftalık bilgilendirme toplantısı, ROKETSAN'ın Ankara Lalahan Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, 1988 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı bünyesinde kurulan ROKETSAN'ın; kara ve deniz silah sistemlerinden hava ve füze savunma sistemlerine, hassas güdümlü mühimmatlardan uzay teknolojilerine ve balistik koruma çözümlerine kadar geniş bir yelpazede geliştirdiği stratejik sistemlerle savunma sanayinin gelişimine önemli katkılar sağladığını söyledi.
'6 TERÖRİST TESLİM OLDU'
Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele ve hudut güvenliği faaliyetleri kapsamında, 6 PKK'lı teröristin teslim olduğunu belirterek, "Operasyon bölgelerinde mağara, sığınak ve barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmalarına devam edilmiş, hudutlarımızda yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1'i terör örgütü mensubu olmak üzere 466 kişi yakalanmış, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 485 olmuş, engellenen 946 kişi ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 42 bin 776'ya ulaşmıştır" dedi.
'ADA'DA KALICI BARIŞ, HUZUR VE İSTİKRAR TESİS EDİLDİ'
Tuğamiral Aktürk, ikili iş birlikleri, bölgesel inisiyatifler ve çok uluslu görevler kapsamında birçok coğrafyada başarıyla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgesel ve küresel barış için öncü rol oynamaya devam ettiğini belirterek, "52 yıl önce gerçekleştirdiğimiz Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs Türkü'nün meşru hak ve menfaatleri güvence altına alınmış, Ada'da kalıcı barış, huzur ve istikrar tesis edilmiştir. Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinde tarihi bir dönüm noktası olan 'Kıbrıs Barış Harekatı'nın ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin '20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 52'nci yıl dönümünü bir kez daha kutluyor; aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz" ifadelerini kullandı.
'FIRTINA-2 OBÜSÜ ENVANTERE ALINDI'
Envantere giren yeni silah sistemlerine ilişkin de bilgi veren Tuğamiral Aktürk, "Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca muhtelif miktarda Fırtına-2 Obüs muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanarak envantere alınmıştır. Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketimiz (MKE) tarafından hafta içerisinde çeşitli adet ve çapta silah ve mühimmatın teslimatı gerçekleştirilmiştir" dedi.
Personel ve askeri öğrenci alım temin işlemleri kapsamında; 14 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında Milli Savunma Üniversitesi '2026 Yılı Askeri Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri'nin devam edeceğini söyleyen Tuğamiral Aktürk, "Seçim aşamalarına katılacak adaylar, 15 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında Kredi Yurtlar Kurumu'nun belirlemiş olduğu yurtlardan istifade edebilecektir" dedi.