Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Sağlık alanında tarihi bir gelişime imza attık
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "25 senede sağlığa yaptığımız yatırımların ve fedakar sağlık çalışanlarımızın gayretiyle sağlık tesislerimizde yılda 1 milyar kez vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verebiliyoruz." dedi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Gaziantep'te 400 Yataklı Nizip Devlet Hastanesi, 300 Yataklı Gaziantep Kadın Doğum Hastanesi, 50 Yataklı OSB Hastanesi ile aile sağlık merkezlerinin açılışını yaptı.

Törenlerde konuşan Bakan Memişoğlu, Türkiye'de sağlık alanında çığır açıldığını, ülkede son 25 yılda sağlık alanında birçok yenilik yapıldığını söyledi. Türkiye'nin sağlık alanında tarihi bir gelişime imza attığını söyleyen Bakan Memişoğlu, "Hastanelerimizin yüzde 80'ini yeniledik veya yeniden inşa ettik. Sağlık altyapımızı modern ve son teknoloji cihazlarla donattık. 25 senede sağlığa yaptığımız yatırımların ve fedakâr sağlık çalışanlarımızın gayretiyle sağlık tesislerimizde yılda 1 milyar kez vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verebiliyoruz. Yapımını tamamladığımız 27 şehir hastanesinde yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle aziz milletimize hizmet ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında yeni sağlık yatırımlarımıza da hızla devam ediyoruz. Toplam 16 bin yataklı 13 şehir hastanemizin inşaatları da birer birer yükseliyor. Buna ilave olarak 7 şehir hastanemizin ise proje çalışmaları sürmektedir. İnşa süreçleri tamamlandığında ülkemiz, 24 bini aşkın yatak kapasitesine sahip 20 yeni şehir hastanesine daha kavuşacak" dedi.

Sağlıkta mevzuat altyapısını da güçlendirdiklerini anlatan Memişoğlu, "2012'den bugüne 4,5 milyon vatandaşımıza evde sağlık hizmetleri sunduk. Dünyanın en gelişmiş dijital sağlık altyapısına sahibiz. Son bir yılda 80 yaş üstü ve yatağa bağımlı yaklaşık 1 milyon vatandaşımızın raporlarını hastaneye gitmeden elektronik ortamda yeniledik.
Açılış törenlerine AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, İrfan Çelikaslan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, AK Parti İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin ile diğer ilgililer katıldı.

400 yataklı Nizip Devlet Hastanesinde 125 poliklinik, 95 yoğun ve palyatif bakım yatağı, 12 tam donanımlı ameliyathane ve diş ünitesi yer alıyor. Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ek binası olarak yapılan 300 yataklı hastanede ise 80 poliklinik, 237 servis yatağı, 63 yoğun bakım yatağı ile 22 doğum odası ve 8 ameliyathane hizmet verecek. Ek binada Çok Disiplinli Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi ve Perinatal Merkez de hizmete girecek. Organize Sanayi Bölgesinde yapılan hastane ise 50 yataklı olarak hizmete girdi.