AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: Milleti geleceğe taşıyan güçlü bir siyasi irade olmaya devam edeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, "Türkiye'nin çözemeyeceği, parlamento çatısı altında konuşup tartışamayacağı, karara bağlayamayacağı hiçbir mesele yoktur." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: Milleti geleceğe taşıyan güçlü bir siyasi irade olmaya devam edeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, partisinin Sinop İl Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş Mahalle ve Köy Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti teşkilatları olarak önemli bir dönemde görev aldıklarını, ülkeye ve millete hizmet etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Büyükgümüş, insan haklarından ve adaletten bahsedenlerin, bugün kendi oluşturdukları değerleri ve düzeni yok ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin uluslararası alandaki etkisinin arttığını vurgulayan Büyükgümüş, "AK Parti'mizin kaderiyle Türkiye'nin kaderi iç içe geçmiştir. Milletimizin bizden hizmet beklentisi var. Dünya mazlumlarının bizden adalet ümidi var." diye konuştu.

Türkiye'deki siyasi gündemi de yakından takip ettiklerini belirten Büyükgümüş, şunları kaydetti:

"Dünyada bu gelişmeler olurken, savaşlar, soykırımlar yaşanırken, dünyanın önemli ülkelerinin tamamı kapımızı aşındırıp 'Bizimle birlikte savunma sanayisi yatırımları yapın, geliştirdiğiniz şu teknolojiden biz de istifade edelim, sizden ürün almak istiyoruz.' derken, Türkiye'nin ikinci büyük partisinin genel başkanının vizyonuna bakın. Biliyorsunuz Sinop'ta ROKETSAN'ın dünya çapında değerli bir test merkezi var. Burada gerçekleştirilen AR-GE faaliyetleriyle bizim güvenliğimizi sağlayacak, sadece bizim güvenliğimiz değil dost ve kardeş coğrafyalarda emperyalistlerin oyunlarını bozacak teknolojiler geliştiriliyor. Bugün Karabağ semalarında Allahuekber sesleri eksik olmuyorsa Sinop'taki bu gayret sayesindedir."

Büyükgümüş, savunma sanayisi konusunda muhalefetten "Biz daha iyisini yapacağız." söylemini duymak istediklerini ancak bunun yerine yapılan açıklamaları şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

Muhalefet partileriyle düşman değil rakip olduklarını ifade eden Büyükgümüş, "Ama geldi dedi ki, 'Bu test merkezinin acilen kapatılması lazım.' Neden? Balıklar ürküyormuş. Ya böyle vizyon olur mu, böyle siyaset olur mu?" diye konuştu.

Muhalefetin siyaseti "koltuk kapmaca" olarak gördüğünü belirten Büyükgümüş, şöyle devam etti:

"Memlekete hizmet, millete hizmet... Bunların hatrında, gönlünde, ufkunda böyle bir şey maalesef yok. Şimdi 'Yeni bir yola çıktık.' diyorlar. İsimleri de 'yeni' koyunca yeni olduğunu zannediyorlar. Bunun eskisini de biliyoruz biz. O da ne diyordu, 'Türkiye'nin güneyinden bir tehdit var mı Türkiye'ye, kim Türkiye'ye gelecek de füze atacak, kim gelecek de Türkiye'yi güvenlik olarak tehdit edecek, şu sistemi niye geliştiriyoruz, şu sistemi niye alıyoruz, niye böyle bir çalışma içerisindeyiz?' diyordu. Bunların eskisi de bir, yenisi de bir."

Siyasette esas olanın kendi sözünü ve fikrini temsil etmek olduğunu vurgulayan Büyükgümüş, "Bunlar bazı sözler söylüyorlar ama sözün sahibi kendileri değiller. Silivri'deki şahsın sözcülüğünü yapıyorlar. Böyle siyaset olmaz. Kusura bakmasınlar. Biz de onları böyle devam ettikleri müddetçe ciddiye alamayız. Onun için böylesine ciddiyetsiz, siyaseti bir koltuk kapmacası olarak düşünen anlayış karşısında ülkemizin geleceği için başarılı olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"MİLLETİ GELECEĞE TAŞIYAN GÜÇLÜ BİR SİYASİ İRADE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Terörsüz Türkiye sürecine de değinen Büyükgümüş, şunları kaydetti:

"Meclisimiz kapanmadan önce hayata geçirdiğimiz çerçeve yasayla bu konuda önemli bir adımı da parlamentoda attık. Öncelikle ifade etmek istiyorum ki 467 gibi büyük bir 'evet' oyuyla bu yasanın geçmesi başlı başına bir mana taşımaktadır. Türkiye'nin çözemeyeceği, parlamento çatısı altında konuşup tartışamayacağı, karara bağlayamayacağı hiçbir mesele yoktur. Eski Türkiye'nin vesayetini özleyenler, eski Türkiye'nin, bir avuç zadeganın yönettiği o Türkiye'yi özleyenler maalesef bunlar da var fakat bunlar avuçlarını yalayacaklar. Onların hayal ettikleri, onların düşündükleri bir Türkiye bugün yok."

Büyükgümüş, "Terörsüz Türkiye ile birlikte biz Türkiye'mizin kalkınması, dünya mazlumlarına umut olması için yepyeni bir dönemin kapılarını aralamak istiyoruz. Söylenen sözler, yapılan dezenformasyonlar, uydurulan yalanlar, bunlara karşı milletimizin çelikten bir zırh kuşanması için AK Parti teşkilatları olarak seferber olmamız lazım. Biz hakikati anlatacağız. Biz doğruyu anlatacağız. Biz milleti korkutan değil müjdeleyen, geleceğe taşıyan güçlü bir siyasi irade olmaya devam edeceğiz."

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Büyükgümüş, İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ve partililerle bir araya geldi.

Büyükgümüş'e programlarında, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti MKYK Üyesi Cengiz Tokmak ve diğer ilgililer eşlik etti.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!