Başkan Erdoğan, Litvanya Başbakanı Sinkevicius ile görüştü
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya Başbakanı Mindaugas Sinkevicius ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Liderler Türkiye-Litvanya ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları değerlendirdi. Başkan Erdoğan görüşmede, Sinkevicius'a yeni görevinde başarılar dilerken, iki ülke ilişkilerinin her geçen gün daha da güçleneceğine inandığını belirtti.
Erdoğan, Türkiye ile Litvanya'nıın yeni dönemde de savunma sanayii başta olmak üzere her alanda temaslarını artırmasının faydalı olacağını ifade etti.
Başkan Erdoğan, Türkiye olarak Ukrayna-Rusya savaşının kalıcı barışla sonuçlanması için gayret gösterdiğimizi belirtti. Erdoğan, görüşmede müteakip Avrupa Birliği Dönem Başkanlığında Litvanya'ya başarılar diledi.
Haber Girişi