Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan: Türkiye, Afrika’da stratejik iş birliklerini güçlendiriyor

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, Güney Afrika’nın Pretorya kentinde düzenlenen Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı (AAD 2026)’nın açılış programına katıldı. Yeni teknolojiler ve uluslararası ortaklıklar açısından önemli bir platform olan fuarda, farklı ülkelerin savunma yetkilileriyle temaslarda bulunuldu.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan: Türkiye, Afrika’da stratejik iş birliklerini güçlendiriyor

Ayhan, fuar kapsamında Güney Afrika Savunma ve Askerî Gaziler Bakanı Angie Motshekga ve Bakan Yardımcısı Bantu Holomisa başta olmak üzere farklı ülkelerin savunma yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA KABİLİYETLERİ MASADA

Savunma sanayiindeki tecrübe ve kabiliyetlerin uluslararası alanda yeni iş birliklerine zemin oluşturduğuna dikkat çeken Ayhan, Türkiye'nin Afrika'daki dost ve kardeş ülkelerle stratejik ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini belirtti.

Ayhan, "Türkiye olarak savunma sanayiindeki tecrübemiz ve kabiliyetlerimizle, Afrika'da dost ve kardeş ülkelerle stratejik iş birliklerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz" mesajını verdi.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.
Haber Girişi Halil İbrahim Ğlkü - Editör

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!