Şahin, Alanya'daki yangına 639 personel, 2 uçak, 10 helikopter, 201 de kara aracının müdahalede bulunduğunu belirterek, "Sadece Antalya'dan değil, bölge şehirlerinden de destek aldık. Onlar da buradalar. Şu an itibarıyla rüzgar biraz hafifledi ve onun da yardımıyla şu anda enerjisi Alanya yangınının düşmüş diyebiliriz. Eğer yeni bir hamle olmaz ise birkaç saat içerisinde iyi haberleri sizlere vereceğim" ifadelerini kullandı. Yangınların çıkış sebebinin henüz belli olmadığını aktaran Şahin, "Hepsini tek tek inceleyeceğiz. Zirai faaliyetlerden kaynaklanan yangınlarla karşılaşıyoruz. Bu da ona benziyor ama kesin konuşamayız. Tabii çok rüzgar olması nedeniyle elektrik hatlarından da olabilir. Ancak bu ancak bir balistik çalışmayla, bir olay yeri incelemesiyle belli olacak. Tüm bu yangınları birer adli olay olarak detaylı bir şekilde inceliyor ve son noktasına, yani sıfır noktasına kadar indiriyoruz. Sorumlular hakkında da gerekli işlemleri yapıyoruz. Yani ihmali olanlar ya da bir şekilde bu yangına sebebiyet verenlerle ilgili adli işlemler yapıyoruz" dedi.
57 KONUT TAHLİYE EDİLDİ
Alanya'daki yangında net olmamakla birlikte şu ana kadar 200 hektarlık alanın zarar gördüğü yönünde gözlemi olduğunu dile getiren Şahin, "Bizim bu sene biliyorsunuz bir 300 hektarın üzerinde bir Gazipaşa yangınımız vardı. O civara yaklaşmış bir yangından bahsediyoruz. Büyük bir alan. 57 konutu tahliye ettik. Kırcamii'deki yangında bir ev tamamen, iki ev kısmen zarar gördü.
İki de iş yeri zarar gördü. Burada Alanya'daki yangında da iki inşa halinde müstakil ev, bir bahçe evi ve bir araç zarar gördü. Diğer yangınlarda da zirai hasarlar var. Bunların hepsini yangınlar bittikten sonra çıkaracağız" şeklinde konuştu.
LÜKS OTEL TAHLİYE EDİLDİ
Vatandaşlarında destek verdiği söndürme çalışmaları sırasında ekipler alevlerle iç içe mücadele etti. Alevlerin sahil istikametine ilerlerken bölgede bulunan lüks bir otel boşaltıldı. Otelde bulunan tatilciler bölgede otobüslerle bölgede bulunan diğer otellere taşındı. Bazı tatilciler ise ellerinde valizleri ile yollarda görüntülendi. Bazı vatandaşların ormanlık alandan yükselen alevleri endişeli gözlerle izlediği görüldü. Orman, itfaiye ve emniyet ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışması ile orman yangını büyük oranda kontrol altına alırken yanan alanlarda soğutma çalışması sürüyor.
"ALANYA'DAKİ YANGIN DEVAM EDİYOR"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya ve Aksu bölgelerindeki orman yangınlarına ilişkin açıklamada bulundu. Şahin, rüzgarla birlikte havanın kuru ve sıcak oluşunun yangınların yayılmasında etkili olduğunu belirterek, "Alanya'da önemli yeni önemli bir yangın başladı. Yaylakonaklar mevkiinden Şıhlar Mahallesi'ne doğru hareket halinde ciddi bir yangın ve arkadaşlarımız müdahale ediyor" dedi.
"AKSU BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI"
Aksu yangınıyla ilgili son durumu paylaşan Şahin, "Hava karardıktan sonra bu bölgede yangın çıktı. Özellikle dere kenarındaki kuru sazlıklar alev aldığı için hem çok duman yaptı hem de alevler gökyüzüne doğru yükseldi. Alan dardı ve arkadaşlarımız hızlı müdahale etti ve etrafını çevirdi. Şuan itibariyle kontrol altına alındı. Otelde dumandan rahatsızlık olmaması için tahliye gerçekleşti. Otelimizde herhangi bir konaklama söz konusu değil. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Gece boyunca ayaktayız. Bu kritik saatleri inşallah atlatacağız" ifadelerine yer verdi.
"MAALESEF YİNE İNSAN HAREKETLERİNDEN ÇIKAN YANGINLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
Daha önce yangın çıkabilir uyarısında bulunduklarını da hatırlatan Şahin, "Maalesef yine insan hareketlerinden çıkan yangınlarla karşı karşıyayız. Özellikle sera atıklarıyla alakalı bu aralar, rüzgarın fazla olduğu, havanın kuru olduğu dönemde lütfen çok dikkatli olalım. Bu tür tarımsal atıkları yakmak gibi faaliyetleri asla girişmeyelim. Orman içerisinde zaten yasak. Ateşli piknik ve benzeri faaliyetleri yapmayalım. Bir izmarit şuanda büyük felakete yol açıp yüreğimizi yakabilir. Tüm vatandaşlarımıza duyarlı olmaları konusunda özellikle istirhamda bulunuyorum" dedi.