Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!
Türkiye, dünyada en çok çay tüketen ülkelerin başında geliyor. Türk mutfağının vazgeçilmezi ve en önemli içeceklerimizden olan çay her gün evlerde, işyerlerinde, kahvehanelerde demleniyor. Peki doğru çay nasıl demlenir? Uzmanlar çay demlenmesi ile ilgili, hepimizin yaptığı bir hataya dikkat çekiyor. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler!
Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çay çok önemli bir yere sahip. Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için çok yararlı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman farklıdır. Ancak yanlış şekilde demlediğiniz çayla çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkabilirsiniz.
UZUN SÜRE DAYANMASI VE ÇAYIN ACI OLMAMASI
Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Bu durum çayın acımasına sebebiyet verebilir.
OCAKTA BEKLETMEYİN!
Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.