Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

Türkiye, dünyada en çok çay tüketen ülkelerin başında geliyor. Türk mutfağının vazgeçilmezi ve en önemli içeceklerimizden olan çay her gün evlerde, işyerlerinde, kahvehanelerde demleniyor. Peki doğru çay nasıl demlenir? Uzmanlar çay demlenmesi ile ilgili, hepimizin yaptığı bir hataya dikkat çekiyor. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler!

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çay çok önemli bir yere sahip. Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için çok yararlı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman farklıdır. Ancak yanlış şekilde demlediğiniz çayla çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkabilirsiniz.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

UZUN SÜRE DAYANMASI VE ÇAYIN ACI OLMAMASI

Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Bu durum çayın acımasına sebebiyet verebilir.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

OCAKTA BEKLETMEYİN!

Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

YÜKSEK ISI ÇOK ÖNEMLİ

Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit oluşturabilir.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

KANSER RİSKİ VAR

Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

BURUK BİR TAT BIRAKIR

Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız, acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN

Çayı muhakkak kaynamamış su ile demlemeniz gerekir.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bakteri oluşmasına sebebiyet verebilir.

Çayın tadının acıması da genellikle bu sebeplerden meydana gelmektedir.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

ÇAY RUTUBET ALIR

Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır.

Doğru çay nasıl demlenmeli? Çay değil adeta zehir demliyoruz! Aman dikkat: Bu hatayı yapmayın!

Bu yöntemle çay rutubet alır ve henüz demlikteyken bayatlar.