Eskort dolandırıcılığında yeni boyut: Önce eskort sonra avukat oldular! 11 milyonluk dev vurgun
İnternet üzerinden verilen sahte eskort ilanlarıyla vatandaşları tuzağa düşüren, ardından kendilerini avukat olarak tanıtarak mağdurları korkutup yeniden para sızdıran bir suç örgütü, 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi. Denizli merkezli operasyonda yakalanan 22 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Ortaya çıkan bilgilere göre örgüt, bu yöntemle 11 milyon 120 bin TL vurgun yapmış.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sahte eskort ilanları aracılığıyla dolandırıldığını bildiren vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçti. Yaklaşık 3 ay süren titiz bir çalışma sonucunda, 35 mağdura ulaşıldı ve 5'i kadın olmak üzere 22 kişilik dolandırıcılık örgütü üyesinin kimlikleri ile adresleri tespit edildi.
ÖNCE ESKORT SONRA AVUKAT!
Detaylı incelemelerde örgütün kurnazca işleyen dolandırıcılık yöntemi de ortaya çıktı. Buna göre şüpheliler, kurdukları sahte eskort siteleri aracılığıyla kendilerini arayan kişilerden önce para alıp bağlantıyı koparıyordu. Daha sonra, aynı mağdurları bu kez "avukat" kılığında arayarak şantaj yapmaya başlıyorlardı.
"EĞER GELMEZSEN DAVACI OLACAĞIZ!"
Mağdurlara, "Buluşma noktasına gelmediğin için senden davacı olacağız. Konunun adli makamlara gitmesini istemiyorsan para gönder" diyerek baskı uyguladıkları belirlendi. Olayın duyulmasından çekinen mağdurlar da, kendilerini avukat olarak tanıtan örgüt üyelerinin istediği parayı gönderiyordu.