SON DAKİKA: Mersin'de feci kaza! Öğrencileri taşıyan minibüs kaza yaptı! 2 ölü 10 yaralı
Mersin'in Erdemli ilçesinde, Diyarbakır'dan yaz kampı için yola çıkan öğrencileri taşıyan minibüs, park halindeki bir TIR'a çarptı. Feci kazada biri çocuk 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Kazanın, minibüs şoförünün uyuması sonucu meydana geldiği iddia edildi. Öte yandan TIR şoförü korkunç kazayı anlattı... İşte haberin detayları
Kaza, bu sabah saat 05.20 sıralarında Mersin-Antalya D-400 Karayolu'nun Erdemli ilçesi Ayaş Mahallesi Yemişkumu sahili mevkiinde gerçekleşti. Mehmet Zemin A. idaresindeki minibüs, sağ şeritte duran 27 AGY 921 plakalı TIR'ın dorsesine arkadan çarptı. Kazada hayatını kaybedenlerin yurt personeli Yıldız Polat ile çocuklardan Farah El Masri olduğu tespit edildi. Cenazelerin otopsi işlemlerinin ardından Bitlis ve Diyarbakır'a gönderileceği öğrenildi.
KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Kazada yaralanan 10 kişi, olay yerine sevk edilen sağlık, polis ve itfaiye ekipleri tarafından ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Sinem G.'nin (16) durumunun ağır olduğu bildirildi.
Öğrencileri Mersin'e tatile getiren minibüs kaza yaptı! Ölü ve yaralılar var | Video
TIR ŞOFÖRÜ O ANLARI ANLATTI: "HIZI 130-140 VARDI, ARACI RESMEN İKİYE BÖLDÜ"
Kaza sonrası olay yerinde bulunan TIR şoförü Mahmut Şahin, yaşadıklarını anlattı. Aracında arıza lambası yandığını belirten Şahin, "Mersin'den Anamur istikametine gidiyordum. Fren arızası olduğunu fark ettim ve emniyet şeridinde boş bir yer bulup girdim. Durup park ettikten 2-3 dakika sonra kaza oldu. Minibüs çok hızlı bir şekilde çarptı. Hızı rahatlıkla 130-140 vardı, aracı resmen ikiye böldü" dedi. Kaza sonrasında minibüsün bir parçasının TIR'ın dorsesine yapışmış ve tekerinin koptuğu görüldü. Minibüs sürücüsünün ise ilk ifadesinde uyuyakaldığını söylediği öğrenildi.