Balık Çorbası tarifi: MasterChef Balık Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MasterChef 2021 yarışmasının 29 Temmuz günü TV8 ekranlarında yayınlanan son bölümünde düello mücadeleleri sürdü. Jüri olarak görev yapan Mehmet, Danilo ve Somer şefler, düelloda mücadele eden yarışmacılardan lezzetli bir Balık Çorbası yapmalarını istedi. Ekranlarda yapılışını gören izleyiciler ise evlerinde yapmak ve sevdiklerine sunmak isteyerek Balık Çorbası tarifi ile ilgili olarak Balık Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularına yanıt aramayı sürdürüyor. En güzel ve denenmiş Balık Çorbası tarifi ile tüm detaylar.

Balık Çorbası tarifi: MasterChef Balık Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Balık Çorbası tarifi, MasterChef 2021 yarışmasında Mehmet, Danilo ve Somer şefler tarafından düelloda yarışan yarışmacılardan istenmesi sonrası merak konusu oldu. En lezzetli tarife erişmek isteyenler Balık Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? sorularına cevap aramayı sürdürüyor.

BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?

BALIK ÇORBASI MALZEMELER:

  • 250 gr haşlanmış balı
  • 6 su bardağı balık suyu+4 bardak su (200 ml. Lik)
  • 1 büyük kuru soğan (yarısı haşlamada yarısı çorbada)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük kereviz
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük patates
  • tuz, karabiber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 limon suyu

Terbiyesi:

  • 2 çay bardağı süt veya 200 ml krema
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 silme çorba kaşığı un

Üzerine:

  • Kıyılmış maydanoz

BALIK ÇORBASI YAPILIŞI

  1. Balık çorbasında benim bildiğim kadarıyla palamut, levrek veya kırlangıç kullanılır. Ben deep freezedeki donmuş palamutlarımı kullandım. Çok miktarda haşlayıp balık çorbası ile beraber balık köftesi de yaptım. Bununla beraber köftenin tarifini de paylaşacağım sizinle.
  2. Nasıl diğer çorbalarda et suyu kullanıyorsak, balık çorbasında da balık suyu kullanacağız. ( balık restoranında şeften almıştım bu tüyoyu. Balık kemiklerini kaynatıp bu suyu çorbada ve karides güveçte kullanıyorlar)
  3. Balık üzerini kaplayıncaya kadar suya koyulup 1 soğan ilavesiyle haşlanır. Haşlanan balık süzgeçle süzülür. Balık soğuyunca kılçıkları ve derisi ayıklanır, küçük didilir, bir kenara alınır.
  4. Çorbanın pişeceği tencerede zeytinyağ da yarım soğan ve sarımsak ince çinterek az kavrulur. 6 bardak balık suyu ve 4 bardak su ilave edilir. Kaynayan suya küçük küpler halinde doğranmış kereviz, havuç ve patates katılır. Tuz karabiber ve limon suyu ilavesiyle haşlamaya bırakılır. Haşlanırken balıklar da ilave edilir.
  5. Sebzeler pişince altı kapatılır. Terbiye malzemesi derin bir kasede pürüzsüz hale getirilir ve alıştırarak çorbaya ilave edilir, bir iki taşım kaynatılır. Çorbamız servise hazırdır. Servis sırasında kıyılmış maydanoz tavsiye ederim.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!