Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için çiğ köftenin içine ne koyulur?
10 Ocak Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Sosyal medya üzerinden oynanan bilgi yarışması hadi ipucu sorusu instagram üzerinden yayınlandı. Bir çok kişinin çok sevdiği çiğ köfte üzerine gelen soru şöyle: Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
Binlerce kişi tarafından takip edilen canlı Bilgi Yarışması oyunu HADİ bugün 12:30 yarışması ile takipçileri ile buluşuyor. Her gün saat 12:30'da ve akşam kuşağında 20:30'da ipucu soruları ile canlı olarak yarışmacıları bekliyor. Peki bugünkü İPUCUNDA geçen soru nedir? 10 Ocak Hadi İpucu ve cevabı nedir?
Hadi ipucu sorusu: Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
HADİ SORUSUNUN CEVABI
Sert bulgurla yapılan çiğköfte güzel olur. Bulgur çiğköfte yapılmadan önce ezilerek içindeki kepekler ayıklanmalıdır. Ama artık özel çiğ köftelik bulgur (kısırlık bulgur) satıldığı için buna pek gerek yoktur. Çiğköftede mümkün olduğunca Şanlıurfa isodu kullanılmalıdır. Çiğköfteye konulacak kırmızı etin içindeki sinirler çok iyi temizlenmelidir. Bu konuda çiğ köftelik et, köfteyi yapacak kişi tarafından denetlenmelidir. Kırmızı et ilk etapta kabaca dövülmeli, en az üç kere, kıyma makinesinde çekilmelidir.
HADİ İPUCUNUN CEVABI: Yaz aylarında çiğ köfteye BUZ konur
Çiğköfte az yoğrulursa bulguru sert kalır, çok yoğrulursa hamur olur. Çiğköfte az su alınarak yoğrulmalıdır. Yazın çiğköfte yoğrulurken buz kullanılmalıdır. Çiğköfte yoğrulduktan hemen sonra yenmelidir. Çiğköftenin yanında içecek olarak ayran verilmelidir.