Fıstıklı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fıstıklı tavuk tarifi ve malzemeleri
Kanal D’nin lezzet yarışması Gelinim Mutfakta’da bugün fıstıklı tavuk yemeği yapıldı. İzleyenler tarafından beğenilen ve ilgiyle araştırılan yemeğin malzemeleri ve tarifi ise büyük merak konusu oldu. Gelinler yarışmada en güzel yemeği yapmaya çalışırken kaynanalar puan durumlarını belirledi. Akşam sofraları için mükemmel bir tercih olan fıstıklı tavuk nasıl yapılır? İşte fıstıklı tavuk tarifi ve malzemeleri
Fıstıklı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün fıstıklı tavuk yemeği yapıldı. Gelinler en lezzetli yemeği yapmak için adeta rekabet etti. Kaynanalar puan durumlarını belirlerken yapılan yemeğin tarifini ve malzemelerini merak eden izleyiciler '' fıstıklı tavuk nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Fıstıklı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fıstıklı tavuk tarifi ve malzemeleri
FISTIKLI TAVUK NASIL YAPILIR? İŞTE FISTIKLI TAVUK TARİFİ
Zeytinyağını tavaya koyun. Tavuğu küp doğrayın. İyice kızdırdığınız tavaya alın ve karıştırarak renklerinin pembeden beyaza dönmesini sağlayın. Havuç ve biberi küçük doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Üzerine şeker, soya sosu ve 2 çorba kaşığı suyu ekleyip, tavanın ağzını kapatın. 2 dakika pişirin. Bu arada taze soğanları doğrayıp, ekleyin. Ardından nişastayı yarım su bardağı su ile iyice karıştırıp, tavaya dökün. Daha sonra fıstığı katıp, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
FISTIKLI TAVUK MALZEMELERİ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet tavuk bonfile
1'er adet havuç ve sivri biber
1 çay kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı soya sosu
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı yerfıstığı
Yarım çorba kaşığı patates nişastası