Hadi ipucu | Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir? 2 Kasım 12.30

Bireylerin merakla beklediği Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Kırılan buğdaya ne denir? sorusunun duyurulması ile beraber binlerce vatandaş Hadi ipucu sorusu cevabını araştırıyor. Sosyal medya üzerinden oynanan bilgi yarışmasında bugünün sorusu buğdaydan geldi ve sorunun cevabı da en çok sorgulananlar arasında öne çıkıyor. Peki, Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir? İşte, 2 Kasım saat 12.30 yarışması Hadi ipucu cevabı...

Hadi ipucu | Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir? 2 Kasım 12.30

Haftanın her günü oynanan Hadi yarışmasında 12.30 öğlen yarışması için ipucu sorusu duyuruldu. 'Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir?' ipucu sorusunun paylaşılması ile beraber vatandaşlar da bu sorunun cevabını araştırmaya başladı. Hazırladığımız haberimizde, kırılan buğdaya ne denildiğinin cevabını verirken buğdayın evrelerine de değindik. Peki, Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir?

Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir? HADİ İPUCU

Haberimizin detaylarından 2 Kasım saat 12.30 Hadi ipucu sorusunun yanıtını bulabilirsiniz.

HADİ İPUCU SORUSU CEVABI

Soru: Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir?

Cevap: BULGUR

BUĞDAY 5 EVREDEN OLUŞUYOR

Temizleme, kaynatma, kurutma, kırılma-öğütme ve eleme-paketleme olmak üzere 5 evreden oluşmaktadır. Bulgur; sırasıyla aşağıdaki süreçlerden geçerek yapılmaktadır.

Temizleme: Temizleme sürecinde, bulgurun hammaddesi buğday, içine karışmış olan arpa, saman vb maddelerden fiziksel ayırma yöntemleri kullanarak arındırılır.

Kaynatma: Temizlemeden sonraki süreçte buğday kaynatılır. Bulgurun kaynatılmasında kullanılan su, son derece önemli olup istenilen lezzetin yakalanmasında da oldukça etkilidir.

Kurutma: Kaynatılan bulgur bir sonraki süreçte kurutulur. Günümüzde modern metotlarla yapılan kurutma işlemi kurutma kuleleri olarak adlandırılan paslanmaz çelikten yapılmış dev kulelerde gerçekleştirilir.

Kırılma-Öğütme: Kurutmadan sonraki süreçte, kurutulan buğday öğütülür. Taş değirmenlerde günümüze uyarlanmış modern metotlarla işlem gerçekleşir.

Eleme: Bulgur farklı boylara göre ayrılır. Bulgur, hepimizin bildiği üzere pilavlarda kullandığımız pilavlık bulgur, kısırda kullandığımız köftelik bulgur gibi irili ufaklı boylardadır.

Paketleme: Son olarak kırılan bulgur, farklı boylara göre ayrıldıktan sonra paketlenir.