Kuzu Güveç tarifi: MasterChef Kuzu Güveç nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef 2020 son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer Şefler tarafından yarışmacılardan Kuzu güveç yemeği yapılması istendi. Yarışmada bu yemeği gören ve evde yaparak sevdiklerine sunmak isteyenler Kuzu Güveç tarifi ile ilgili olarak Kuzu Güveç nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? şeklinde sorularla araştırma yapmaya devam ediyor. Peki, Kuzu Güveç nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte en kolay kuzu güveç tarifi…
TV8'de yayınlanan yemek yarışması 2020 MasterChef son bölümde jüri şefler Mehmet, Danilo ve Somer tarafından şef adaylarından kuzu güveç yapmaları istendi. Bu bağlamda yarışmayı izleyenlerden bu yemeği yapmak isteyenler ve Kuzu Güveç tarifi öğrenmek isteyenler Kuzu Güveç nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularına yanıt arıyor.
KUZU GÜVEÇ TARİFİ: MASTERCHEF KUZU GÜVEÇ NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
Kuzu güveç tarifi ve Kuzu Güveç nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularına ilişkin detaylar şöyle;
MALZEMELER
- 2 kg kuzu but
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan, 6 diş sarımsak
- 3 adet çarliston biber
- 3 adet domates, tuz
KUZU GÜVEÇ NASIL YAPILIR?
- Eti kemiklerinden ayırın ve kuşbaşı doğrayıp tereyağında kavurun.
- Kıyılmış soğan ve sarımsak ilave edip, eti kendi suyunda yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra karışımı güvece alın.
- Üzerine iri parçalar halinde doğranmış biber ve domates ekleyin.
- Tuzunu ayarlayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.