Ovmaç Çorbası tarifi: Ovmaç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?
TV8 ekranlarında yayınlanan 2020 MasterChef son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer Şefler tarafından ana kadro yarışmacılarından Ovmaç Çorbası yapmaları istendi. Ekranda bu yemeği gören ve evde kendisi de yapmak isteyenler Ovmaç Çorbası tarifi ile ilgili olarak Ovmaç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Ovmaç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusunun cevabı…
Ekranların uzun soluklu yarışma programı 2020 MasterChef son bölüm, jüri şefler tarafından yarışmacılardan Ovmaç çorbası istendi. Yemeği evde yapmak isteyenler Ovmaç Çorbası tarifi ve Ovmaç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? merak ediyor.
OVMAÇ ÇORBASI TARİFİ: OVMAÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
MALZEMELER
- 1 su bardağı un,
- 1 adet yumurta
- 8 su bardağı su,
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- Bir buçuk su bardağı yoğurt,
- tuz
Üzerine:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Pul biber,
- Nane
YAPILIŞI
- Yoğurma kabına un, yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve birkaç çorba kaşığı sıcak su ekleyin.
- Tüm malzemeyi avuç içinde ovarak pirinç büyüklüğünde küçük hamur parçaları yapın.
- Bir tencerede su, tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve sarımsağı kaynatın.
- Hamur parçalarını yavaşça suya eklerken, bir taraftan da topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın.
- Hamurlar yumuşayana kadar pişirin.
- Bir kasede yoğurdu çırpın ve yavaşça çorbaya ekleyip, karıştırın.
- Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra ocağın altını kapatın.
- Bir tavada tereyağını eritip, pulbiber ve nane ekleyin.
- Karışımı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.