Para para çorbası tarifi ve malzemeleri! Gelinim Mutfakta Para para çorbası nasıl yapılır?
Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta’da yapılan para para çorbası tarifiyle merak ediliyor. Hem besleyici hem doyurucu özelliğiyle akşam sofralarının vazgeçilmezi ‘’para para çorbası nasıl yapılır?’’ sorusuna izleyiciler yanıt aramaya başladı. Gündüz kuşağı programında yapılan yemekle en yüksek puanı almak isteyen gelinler hünerlerini sergiledi. Gelinlerin yaptığı yemekleri kaynanalar puanladı ve gün sonunda birinci seçilen gelin çeyrek altının sahibi oldu. Nohut ve yeşil mercimeğin buluşmasıyla lezzeti ikiye katlayan yemeğin tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor. Peki para para çorbası nasıl yapılır? İşte Anadolu’nun eşsiz yemeği para para çorbası tarifi ve malzemeleri
Kanal D ekranlarının gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta'da bugün para para çorbası yapıldı. Hafta içi her gün yayınlanan programda gelinler en lezzetli yemekleri yapmak için yarışıyor. Gün sonunda puan değerlendirilmesine göre birinci olan gelin belirleniyor. Bugünün tarifinde çorbayıı en güzel yapan gelin çeyrek altının sahibi oldu. Programın sıkı takipçileri '' Para para çorbası tarifi ve malzemeleri'' şeklinde araştırma yapmaya başladı. Peki Gelinim Mutfakta Para para çorbası nasıl yapılır? İşte Para para çorbası tarifi ve malzemeleri
PARA PARA ÇORBASI TARİFİ VE MALZEMELERİ
Malzemeler;
200 gram kıyma
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı erişte
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı galeta unu
1 çay bardağı domates püresi
4-5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharatlar;
1 çay kaşığı Nane
1 çay kaşığı Kimyon
1 çay kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı Karabiber
2 çay kaşığı Tuz
Yeteri kadar sıcak su
PARA PARA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Köftesi için; soğanla sarımsağı rendeleyin ve biraz zeytinyağı ile tavada kavurun. Rengi pembeleşince ocaktan alın. Kıyma, pişirilmiş soğan ve sarımsak, galeta unu, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Misket boyutunda yuvarlayın. Bir tepsiye un serpin ve köfteleri de bu tepsiye dizin. Derin bir tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyin. İçerisine domates salçası ile biber salçasını ekleyip kavurun. Salçanın kokusu çıkmaya başladığında domates püresini ekleyip kavurmaya pişirmeye devam edin. Üzerine 4 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine haşlanmış nohutu, ununu elediğiniz köfteleri ve erişteleri ekleyin.
Ocağın altını kısarak pişirin. Malzemeler yumuşayıp piştikten sonra üzerine tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik ve kimyonu ekleyin. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.