İşte dakika dakika direniş! 15 Temmuz gecesinin 22 saati
15 Temmuz gecesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en alçak planı devreye sokuldu. Devleti ele geçirme hedefiyle yıllarca yapılanan FETÖ, nihai hamlesini başlattı. Fakat unuttukları bir şey vardı: Millet bu oyunu çoktan görmüş, ihanete karşı safını seçmişti. SABAH, 22 saat süren işgal teşebbüsünün her anını adım adım derledi.
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla başlatılan kalkışmada yaklaşık 9 bin askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın silah kullanıldı. Darbecilerin amacı; ülkeyi teslim almak, seçilmiş yönetime el koymaktı.
Kanlı darbe girişimi sonucunda 253 vatandaşımız şehit, 2 bin 196 kişi ise gazi oldu. Güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda 35 darbeci ölü, 49'u yaralı ele geçirildi, yüzlercesi gözaltına alındı.
İŞTE SAAT SAAT TÜRKIYE'NİN DİRENİŞİ:
22.00 – Genelkurmay karargâhı çevresinde silah sesleri duyuldu. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri kapatıldı.
22.10 – MİT ve Genelkurmay'a helikopterden ateş açıldı.
22.35 – Darbeciler Atatürk Havalimanı'nın kontrol kulesine girdi.
23.10 – Başbakan Binali Yıldırım, yaşananları ilk kez "kalkışma" olarak tanımladı.
23.15 – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'ten halka çağrıda bulundu: "Meydanlara çıkın."
23.30 – Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar rehin alındı.
Muhammed UZUN