Maç Sonuçları

1 kupadan fazlası

Sezonu hayal kırıklığı ile kapatan G.Saray’ın, 1 yıllık Avrupa cezasını gelecek sezon çekmesi için finali kazanmaktan başka çaresi yok... Şampiyonluğu kaybeden F.Bahçe ise kupayı alıp kendini taraftarına affettirmeyi hedefliyor. 21.15'teki dev final ATV'den yayınlanacak

Giriş: 26 Mayıs 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 26 Mayıs 2016, Perşembe 10:24
SELÇUK İNAN: GERGİNİZ...
Dev final öncesi iki takımın teknik direktörleri ve kaptanları basın toplantısı düzenledi. Kötü bir sezon geçirdiklerini ifade eden Selçuk kupanın önemini şu sözlerle dile getirdi: "Bu kötü sezonu iyiye çevirme şansımız var. Hem rahatız hem de bir o kadar gerginiz. Fenerbahçe'yi yenmenin dışında çok önemli bir maç bizi bekliyor. Avrupa cezasından etkilenmiyoruz dersek yalan olur. Ancak tekrar o başarıları yakalamak için elimizi taşın altına sokmalıyız."

GÖKHAN: GÜZEL VEDA

Fenerbahçe'nin Kaptanı Gökhan Gönül, "Buradan kupayla buradan ayrılan taraf olmak istiyoruz" dedi. Yıldız oyuncu şunları söyledi: "Galatasaray için de kupanın önemini biliyoruz. Biz de kaçırdığımız şampiyonluğun ardından, sezona kupa ile veda etmek istiyoruz. Tarihi rekabet var bu iki takım arasında. Umarım izleyenler için güzel bir maç olur. Finale kalmak bir hedef değildir, kupayı kazanmaktır bir hedeftir. Ve bundan daha büyük bir motivasyon olamaz..."

?AVRUPA VİZESİ İÇİN KAZANMALIYIZ
Riekerink: Fenerbahçe'yi yenip hem taraftara kendimizi affettirmeliyiz hem de Avrupa cezamızı 1 yıla indirmeliyiz

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink bütün sezonu telafi edebilecek bir finale çıkacaklarını söyledi. Taraftara kendilerini affettirmek istediklerini belirten Hollandalı çalıştırıcı şunları kaydetti: "Futbolda güven faktörü çok önemlidir. Son maçlarda kendimize olan inancımız biraz yerine geldi. Avrupa vizesi için kazanmalıyız. Kesinlikle yarınki maçı kazanacağımıza inancım tam. Maçın uzamamasını ve 90 dakika sonunda kupayı almamızı istiyorum. Bir kupa finali oynuyoruz. Bütün konulara ve doğal olarak penaltılara da çalıştık. Her anlamda iyi hazırlandık."

G.SARAY'DA HAYAT DURDU!

MEHMET ÖZCAN

10 MADDEDE GALASARAY

1 Kupa finaline 'ölüm kalım maçı' olarak bakan G.Saray iki gün öncesinden Antalya'ya gitti ve kampa girdi.
2 Yönetim, transfer görüşmelerini dondurdu ve sarı-kırmızılılar sadece Fenerbahçe finaline konsantre oldu.
3 Derbide Cimbom tam kadro. Sakatlıklarını atlatan Semih ve Chedjou takımla çalıştı, Denayer'de sıkıntı kalmadı, Sneijder ve Sinan Gümüş de maç eksiklerini kapadı.
4 Riekerink derbinin şifresini belirledi ve talebelerinden Beşiktaş'a karşı 1-0 kaybettikleri maçın ilk yarısında sergiledikleri baskılı futbolu ortaya koymalarını istedi.
5 Volkan Şen'in formda olması nedeniyle Linnes kesik yedi ve taktik çalışmalarda Sabri Sarıoğlu sağ beke geçti. Riekerink, Sabri'nin savunma yönünü Linnes'ten üstün görüyor.
6 6-0 kazanılan Kayserispor maçındaki takım bir değişiklikle finalde sahada olacak ve Denayer, Koray Günter'in yerine ilk 11'e girecek.
7 Lukas Podolski ileride görev yapacak; Alman yıldıza Sinan-Sneijder-Yasin üçlüsü destek verecek.
8 Kaptan Selçuk İnan yerli oyunculara, Wesley Sneijder de yabancılara derbinin önemini anlattı ve "Biz finallerin takımıyız" diyerek kendi kendilerini motive ettiler.
9 11'de ilk Fenerbahçe derbisine çıkacak Sinan Gümüş'le hem Riekerink hem de saha içinde çok iyi anlaştığı Podolski özel ilgilendi.
10 Yönetim 40 bin Dolar olan kupa primini 50 bin Dolar'a çıkardı ve oyuncuların birikmiş alacaklarının büyük kısmını final öncesi hesaplara yatırdı.

DAHA KALİTELİ BİR G.SARAY OLACAK
Pereira: Maçın anlamı çok büyük. Kupayı almak istiyoruz. Ligden bağımsız daha kaliteli bir Galatasaray bekliyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira da, kupanın çok özel bir hikaye barındırdığını vurgulayıp maçı kazanmak istediklerini vurguladı. Portekizli hoca, "Uzun bir yolun sonunda finale kadar geldik. İki takım arasında tarihi bir rekabet var. Maçın anlamı çok büyük. Kazanmak istiyoruz, Galatasaray da kazanmak istiyor. Çok zevkli bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Rakibimiz son haftalarda daha iyi oynuyor. Kaliteli bir Galatasaray bekliyorum. Ligden bağımsız iyi oynayan, mücadeleci bir Galatasaray bekliyorum. Tek maç var ve tek kazanan olacak" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE İÇİN OLMAZSA OLMAZ

VOLKAN DEMİR

10 MADDEDE FENERBAHÇE


1 Fenerbahçe, kaçan şampiyonluktan sonra tüm dinamikleriyle kupaya kilitlendi. Kupa zaferi, başta Pereira olmak üzere birçok isim için olmazsa olmaz hale geldi.
2 Sivas'ta sezonu kapatmış bir görüntü sergileyen takım, sonraki idmanlarda ise hırs küpüne dönüştü.
3 Gideceği yönünde dedikodular artan Luis Nani, kupa kazanmadan ayrılmayı istemiyor. Portekizli futbolcu, sakatlığını atlattı ve bugün sahada olacak.
4 Sivas maçında ağrıları nedeniyle oynamayan Van Persie, F.Bahçe'nin en önemli gol silahı olacak.
5 Finalin sürprizi Markovic oldu. Sırp oyuncu, 3 ay sonra Samandıra'ya döndü. İdmanlarda 36 km hıza ulaşan Markovic'in performansı Pereira'yı bile şaşırttı. Bugün 18 kişilik kadroda olacak.
6 Sivas'ta şans bulan kaleci Fabiano performansıyla alkış aldı ve Pereira'nın güvenini kazandı.
7 Bu finalin geleceğini en çok etkileyeceği isim Pereira olacak. Portekizli hocanın finali kaybetmesi durumunda göreve devam etme şansı az. Kazanırsa başkanla yapılacak görüşme sonrası durumu belli olacak.
8 Pereira, milli takımdan dönen oyuncularla görüşme yaptı ve "Bu maç hepimiz için çok önemli Milli Takımı cumaya kadar unutun" dedi.
9 Pereira, takımıyla yaptığı son toplantıda Arena'da oynanan ve 0-0 biten karşılaşmadan örnekler verdi. Özellikle hücum oyuncularından son vuruşlarda yüzde 100 konsantrasyon istedi.
10 Alves'in finalde oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor. Şu anda 11'de tek belirsiz isim.

ANTALYA'DA OLAĞANÜSTÜ HAL
Kupa finali için Antalya Stadyumu etrafında geniş güvenlik önlemleri alınacak. Yapılan planlama şöyle:
Statta 100 polis, 600 özel güvenlik personeli görev yapacak. Her iki takım seyircilerinin stada geliş güzergahları farklı olacak. 3 kademeli güvenlik bariyeri oluşturulacak. G.Saray taraftarı kuzeydeki (Melten Mahallesi) dış bariyerlerde; F.Bahçe taraftarı ise güneydeki (Sakıp Sabahcı Bulvarı) dış bariyerde arandıktan sonra içeri alınacak. Stadyuma pankart asılması en geç saat 14.00'e kadar görevlilerin izni doğrultusunda yapılacak. Protokol otoparkı hariç hiçbir araç otoparklara alınmayacağından, seyircilerin toplu taşıma araçlarıyla stada gelmeleri gerekecek.

DEV FİNALE DEV KADRO

Sezonun son derbisi yine dopdolu sayfalarla, muhteşem haber ve fotoğraflarla, nefis yorumlarla SABAH Spor sayfalarında olacak. Başarılı bir operasyon geçiren usta isim, büyük yorumcu Rıdvan Dilmen yazısıyla finale renk katacak AYRICA Türkiye'nin en iyi yazar kadrosu G.Saray- F.Bahçe maçını kaleme alacak. İşte o isimler: Ömer Üründül, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu, Gürcan Bilgiç, Levent Tüzemen, Metin Tekin, Murat Özbostan ve Fatih Doğan.

DOSTLUK RÜZGARLARI
Final öncesi basın toplantısı yapan Riekerink ve Pereira ile kaptanlar Selçuk ve Gökhan kupayla birlikte poz verip birbirlerine başarılar diledi.