YAZARLAR

02 Mart 2015, Pazartesi
Zaman Hızlı Geçiyor
HALİT BOLKAN Zaman Hızlı Geçiyor
Yazarın Tüm Yazıları

Çoğumuzun başına gelmiştir; yeni bir eve taşınmışsınızdır ya da yeni bir işe ya da okula başlamışsınızdır. Belki de bir arkadaşınızla karşılaştığınızda ne kadar süredir görüşmediğinizi düşündüğünüzde "aaa 1 yıl olmuş bile" dersiniz. Gerçekten de ilk bakışta uzun gibi görünen 1 yıl göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçmiştir. Hele hele yeni başlangıçlar sonrasında bu his daha güçlü yaşanır. En azından benim için öyle…

Evet, "1 yıl olmuş bile" cümlesini bu yazıyı yazmadan kısa süre önce söyledim. 2014 yılının Mart ayında tarihinde ilk kez aylık olarak yayınlanmaya başlanan otohaber, 1 yılı geride bıraktı. Türkiye'nin ilk haft alık otomobil dergisi olarak 1991 yılında yayınlanmaya başlanan otohaber, değişen ihtiyaçlara ve alışkanlıklara uyum sağlamak, okurlarımızın beklentilerini karşılayabilmek adına aylık yayın periyoduna geçiş yaptı. Hedefimiz elbette okurlarımıza satın alabilecekleri en iyi otomobil dergisini hazırlayabilmekti. Bu yüzden içeriği yeniden kurguladık, tasarımımızı baştan aşağı değiştirdik, test kriterlerimizi yeniledik. Geldiğimiz noktada doğru işler yaptığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. En azından bizim penceremizden baktığımızda okurlarımızın ve sektörün otohaber'e bakışı markamızın liderlik hedefine her açıdan ulaştığını gözler önüne seriyor. Türkiye'nin en çok satan otomobil dergisi konumundaki otohaber, aylık olarak yayınlanmaya başladığı ilk sayısından itibaren bu koltuğa oturdu ve bir daha kalkmaya da niyetimiz yok. Başta siz değerli okurlarımız olmak üzere otomotiv sektörünün değerli mensuplarına ve tabii ki Turkuvaz Medya Grubu'nda otohaber'in başarısı için ter döken tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkürü borç bilirim.

"1 yıl olmuş bile" cümlesini bu kez Cenevre Otomobil Fuarı için kullanıyorum. Her yıl Mart ayının ilk haft asında düzenlenen, Avrupa'nın en önemli fuarlarının başında gelen Cenevre Otomobil Fuarı yine onlarca yeni modelin sergilendiği, gelecek teknolojilerinin ve vizyonunun paylaşıldığı bir şov merkezi kimliğini koruyor. Önümüzdeki birkaç içinde Türkiye'de de yollara çıkacak birçok yepyeni otomobil, piyasanın da ne kadar hareketleneceğinin bir göstergesi. Bu arada son 2 yıldır seri üretim otomobillerin konsept otomobillere göre daha ağır basması, Avrupa pazarının da büyüme trendini devam ettireceğine dair önemli bir işaret. Tabii bu da Türkiye'de üretim yapan otomotiv şirketlerinin ihracatlarını artıracaklarının da bir göstergesi.

"1 yıl olmuş bile" diyeceğimiz nice başarılı, mutlu ve sağlıklı yıllara diyelim…

SON DAKİKA