YAZARLAR

05 Ağustos 2013, Pazartesi
Yazıcıdan Aston Çıktı
KORAY KODAL Yazıcıdan Aston Çıktı
Yazarın Tüm Yazıları
Otomobillerle olduğu kadar teknolojiyle de ilgili biri olarak üç boyutlu yazıcıların üretilip, halkın ulaşabileceği fiyat seviyesinde satılmaya başladığı haberiyle çok ilgilenmemiştim. Aslında bu ürünün tıp için yeni ufuklar açması, insan için bile yedek parça üretimine imkan sağlayabilecek olması önemli bir haberdi ama başka ne işe yarayacağını tam hayal edemiyorken, birisi hayalleri gerçeğe dönüştürdü bile.
Yeni Zelanda'daki bir vatandaşın, yazıcıdan çıktı alıp birebir ölçülerde Aston Martin DB4 üretmesiyle yeni umutlar edindim. www.replicadb4.com adresinden her aşamayı paylaşan Ivan, yazıcıyla toplam 16 m2 parça üretmeyi planlıyor.
Üç boyutlu yazıcıdan, otomobilin parçalarının üç boyutlu çıktılarını alan Ivan Sentch, ufak ufak, 105 mm x 105 mm'lik parçaları birleştirip hayallerine iyice yaklaşmış, neredeyse otomobili bitirmek üzere.
499 Dolar'a satın aldığı Solidoodle 2 3D printer kullanan Ivan, otomobili parça parça üretip birleştiriyor. Bu "fotokopi" makinesinde 6"x6"x6" ölçülerinde, 1.75 mm kalınlığında ABS plastik parçalar üretilebiliyor. 64 kg malzeme kullanan Ivan, günde Ocak ayından itibaren günde 6-7 saatlik bir üretim ile Ağustos ayında üretimi tamamlamayı planlıyor.
İş yaşantıma başladığımda uzun bir süre fotokopi makinesinden çıktı alma görevim dolayısıyla başarılı bir fotokopici olarak, fotokopi makinesinden iyi bir otomobil üretebilecek birisi varsa o da benimdir!
Hemen bir üç boyutlu yazıcı edinmeliyim. Yazıcıdan aldığım çıktıları evimin salonunda birleştirip de sonra evden çıkartmak için duvarları yıktırma gibi sorunlarla karşılaşmamak için çözüm üretmem gerekiyor.
Şimdi tek sorunum kafamdaki 284 adetlik modelin birebir boyutlardaki üç boyutlu çıktılarını saklayabileceğim bir arazi edinmek!
SON DAKİKA