YAZARLAR

23 Eylül 2013, Pazartesi
Hakkını İstemenin de Bir Yolu Var!
KORAY KODAL Hakkını İstemenin de Bir Yolu Var!
Yazarın Tüm Yazıları
Böyle bir eylemi yaparken, yetkililere seslerini duyurmak isterken en azından vatandaşa zarar vermemek adına bir şeridi bile boş bırakmak gerekiyordu. Hakkını ararken haksız duruma düşmemek gerekli. En azından kestikleri yolda arkalarında kalan yorgun, hastası olan, ailesine ulaşmaya çalışan yüzlerce insana çektirdikleri sıkıntılardan hiç rahatsızlık duymadıkları belli oldu.
Bu hafta yine kamyonlarla TEM Otoyolu'nda yavaş bir şekilde ilerleyip trafiği aksatma eylemi yapıldı. Amaç kısıtlı taşıma saatlerini ve hafriyat sahalarının kapatılmasını protesto etmekti.
Bunu yaparken yine trafik suçları işlendi. Kameralara yansıyan görüntülerde birçoğunun emniyet kemeri kullanmadığı net bir şekilde görülüyordu. Kanunen sol şeride geçmelerinin yasak olmasına rağmen, otoyolda üç şeritte birden ilerleyen kamyon sürücüleri, yine İstanbul trafiğini felç ettiler. Üstelik bu da yetmezmiş gibi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ardı arkasına geçen kamyon sürücüleri takip mesafesi kurallarına da uymadıkları için köprüyü taşıma kapasitesini zorlayacak tonlarca ağırlığa maruz bıraktılar. Dip dibe, yine üç şeritten birden yavaşça ilerleyen araçlar, İstanbul ulaşımının can damarı olan köprünün beşik gibi sallanmasına da yol açtılar. Trafik ekipleri zaman zaman kamyon sürücülerinin sadece sağ şeritte ilerlemeleri için çaba göstermiş. Ama bu çaba çok yetersiz ve etkisizdi. Trafik ekipleri bu görüntüleri kaydettiler. Umarım en hızlı şekilde tüm bu ihlallerin cezaları kesilir. Şile tarafında yeni bir hafriyat alanı açılması sözüyle kamyon sürücüleri yine istediklerini aldılar.
İstedikleri kadar haklı olsunlar, her istedikleri olmadığında tüm bir şehri felç etmeye, trafik kurallarını hiçe sayıp diğer sürücüleri tehlikeye atma hakları var mı? Bir dahakine ne yapacaklar peki?
SON DAKİKA