YAZARLAR

09 Aralık 2013, Pazartesi
İyi ki Varsınız
KORAY KODAL İyi ki Varsınız
Yazarın Tüm Yazıları

Örneğin Mercedes-Benz G63 AMG 6x6! Zaten iri ve iyi bir bir arazi aracı olan G Serisi'ni 6x6 aktarma üzerine oturtmanın ne mantığı olabilir? Sanırım bu otomobil tasarlanırken yakıt ve yol sıkıntısı olmayan, çöle yakın yaşayan Arap ülkeleri vatandaşları hayal edilmiş.

Ne kadar paranız olursa olsun, bir arazi aracı için yaklaşık 450.000 Euro ödemek sizin için sorun olmayabilir ama bu tür bir aracı satın almak için çok iyi bir motivasyona ihtiyacınız var. Satın almamak için bahaneleriniz ekonomik olmaması ya da yaşadığınız yere göre işlevsel olmaması da olabilir. G63 AMG 6x6 ile Monaco'nun dar sokaklarında havalı havalı gezmeniz çok mümkün olmayabilir.

Türkiye'de yaşayanlar için ise Süperspor sınıfındaki otomobillerle de şehir içinde gezmek oldukça zor. Kasisler, bozuk zeminler, dik yokuşlar ve çok yoğun trafik Süperspor otomobil müşterisinin elini kolunu bağlıyor. Neyse ki hala bu tür otomobillere ilgi satış rakamlarına bakıldığında artarak devam ettiği görülüyor.

İşin bir de öteki boyutu var. Bu kadar küçük bir müşteri kitlesi için bu kadar büyük bütçeli Ar-Ge faliyetleri yürütmek yerine, genel kullanıcı kitlesine ulaşabilecek sıra dışı otomobiller, sıra dışı teknolojiler üzerine çalışılsa daha mı iyi olur? Neyse ki Mercedes-Benz yöneticileri de böyle düşünüyor olacak ki, A Serisi ve CLA Serisi'nde olduğu gibi "makul" fiyatlı lüks otomobilleri de yollara çıkartıyorlar.

SON DAKİKA