Kurutulmuş domatesli piliç
Kurutulmuş domateslerin üzerine çıkacak kadar zeytinyağı koyup en az bir saat bekletip, süzün. Zeytinyağını ısıtıp, soğanları hafif sararıncaya kadar soteleyin. Salça, domates katıp, üzeri açık olarak sıvı neredeyse buharlaşana kadar pişirin. Tavuk suyu, krema ve mercanköşk katıp, kaynama noktasına getirin. Etleri ilave edip, sos hafif koyulaşıp, karışım ısınıncaya kadar üzeri açık olarak kısık ateşte kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. (4 kişilik) * 1 adet piliç (pişirilmiş, derileri alınmış ve parçalanmış) * 100 gr. kurutulmuş domates (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 2 tatlı kaşığı domates salçası * 1,5 su bardağı tavuk suyu * 30 ml. krema * 2 çorba kaşığı mercanköşk
|