kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
 

Çamur cilde iyi geliyor!

Ekibin tamamı erkekti... Direksiyon başındaki tek kadın bendim. Bu "tek kadın bendim" cümlesi bende saçma sapan bir rekabet duygusunu dürtükledi!

Sıkılınca, bunalınca hatta kendinizden nefret edince ne yaparız? Şarkı dinleyebiliriz, kitap okuruz, hıçkıra böğüre ağlarız veya kendimizi sokaklara atarız. Ben sıkılınca kendimi otomobilime atmayı seviyorum. Biliyorum biraz hastalıklı ama kendimi dünya üzerinde en huzurlu hissettiğim yer direksiyon başı. Ne zaman sıkılsam kendimi otomobilimde, müziğin sesi sonuna kadar açık şekilde Gebze-Dilovası hattında buluyorum. Yazılarımı otomobil kullanırken oluşturuyorum aklımda. Bu yazının girişi de otomobilde düşünüldü. Fotoğraflarını gördüğünüz çamur dolu macera da böyle bir ruh hali içinde gerçekleşti.

YAĞIŞLI BİR PAZARDI
Davet; 'Land Rover Sahipleri Türkiye' isimli gruptan geldi. Ben zaten televizyonlardaki 'Bahane' isimli çikolatayı (neden çukulata yazılmaz ki?) yemek için bahane üreten insanlar gibi bir bahane arıyordum. Bahane bulunmuştu, bir de arazi aracı bulunması gerekiyordu. Suzuki Jimny ayarladım kendime bir tane. Bu küçücük ama arazi performansı mükemmel otomobil, çamurlara atılmak için ideal bir oyuncaktı... Yağışlı bir pazar günüydü. Günü hiç unutmuyorum çünkü o gece ormandan çamur içinde döndükten sonra safra kesesi ameliyatı için apar topar hastaneye kaldırılmıştım. Polonezköy'ün arkalarındaki orman ve deniz kıyısı alanda bütün gün doğayla kozlarımızı paylaşacaktık. Buluşma yerine en son vardığımdan mıdır nedir, grupta bana karşı ilginç bir hoşnutsuzluk sezinledim. Ekibin tamamı erkekti. Bir iki otomobilde yolcu koltuğunda kadınlar vardı ama direksiyon başındaki tek kadın bendim. Bu "tek kadın bendim" cümlesi bende saçma sapan bir rekabet duygusunu dürtüklüyor. Hatta dürtüklemek ne kelime kafama vura vura beni rekabete sokuyor. Sürekli kendimi ispat etmeye çalışıyorum ve kendimden nefret ediyorum. Ama buna nasıl engel olabilirim ki? Karşımda altlarında tank gibi otomobiller olan on tane adam var! Bende ise sadece lastiklerini değiştirip özel arazi tipi lastikler taktığım standart bir otomobil...

BALTA TAŞA VURULDU
Eğer bu şartlar altında bir zafer kazanırsam, bu 10 tanesinin de koltuğunun altına birer tavla sıkıştırmak kadar zevkli bir deneyim olur. Onlar zaten bu rekabeti baştan kaybettiğimi düşünerek "Merak etmeyin çamura saplanırsanız sizi çekeriz bağyan" bakışları ile kendilerini ne kadar iyi hissettiklerinin sinyallerini veriyorlar. Oysa bu kez baltayı taşa vurdular. Aldığım ileri sürüş kurslarının filan farkında değiller. (İşte kendimden nefret ettiğim nokta tam olarak bu. Bakın tatlı şirin bir off-road gezisini nasıl da bir rekabet havasına soktum. İçim içimi yiyor. Allahım ne olur yüzüme bak da iyice havaya girip otomobile takla filan attırmayayım. Zaten emanetin canı tatlı olur derler...) Ben bunları düşünürken konvoyumuz sıkı bir orman içerisinde ilerliyor. Yavaş yavaş çamurlar başlıyor. Çamur birikintileri küçük bataklıklara dönüşünce gerçek eğlence başlıyor.

ORMANLARIN KIZI...
Heyy, bu küçük otomobil çok heyecanlı! Keçi gibi geçiyoruz en korkunç çamur birikintilerinden. Ekipte yer alan televizyoncu Oğuz Koloğlu'na "Hişşt Medya" diye seslenen ekip bana "Ormanların kızı dişi medya" diye seslenmeye başlıyor. Eğlence katsayısı yükseliyor. Hele kocaman arazi araçlarından birisi çamura saplanıp da ben küçücük jipimle onu çekip kurtararak ne kadar şımardığımı, ne kadar rahatladığımı ve havaya girdiğimi anlatamam. Ancak; tabii böyle şeylerden hazzetmeyen Allah hemen bana ıslak bir ders veriyor. Kurtarma operasyonu sonrası muzaffer bir komutan edasıyla otomobilime doğru ilerlerken ayağım kayınca bir çamur deryası içinde buluyorum kendimi.

ÜÇ TIRNAK ŞEHİT OLDU
Arkadaşlar kuru ayakkabı (48 numara), havlu battaniye gibi şeylerle yardımıma koşuyorlar. Kiloduma kadar ıslandığımı belirtmeme gerek yok sanırım. Koltuğumdan vırç vırç sesleri geliyor. Elimi saçıma atınca kuru çamurlar dökülüyor. Üç tırnağı zaten şehit vermişim. Vakit artık gecenin körü ve biz ormanda kaybolduk. Herkes sürekli çamura saplanıyor. Ama ne gam? Elin yüzün çamur olunca, ormandan çıkmak istemiyor insan. Kozmetikçilerin çamur banyosu derken kastettikleri şey tam olarak bu değil belki ama yine de çamur, insanın tenine iyi geliyor...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bir magazin krizini meğer ne çok özlemişiz   / 09-03-2006
 Kadınlığınızı ilk ne zaman fark ettiniz?   / 07-03-2006
 Hülya'larım yıkıldı   / 02-03-2006
 Düriye'nin güğümleri kalaylı, Tan çok tatlı...   / 28-02-2006
 Garantili sevgili bulma taktikleri   / 23-02-2006
 Huysuz kazanıyor Seyfi Bey harcıyor   / 21-02-2006
 Et satmıyorsun ki film satıyorsun!   / 16-02-2006
 Sevgililer Günü'ne kılım   / 14-02-2006
 Bol güldürüklü temaşa: Hacivat ve Karagöz   / 09-02-2006
 Safra kesesi tamam sırada dans yarışması   / 07-02-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Çamur cilde iyi geliyor!
Ekibin tamamı erkekti...
HAKAN & UTKU
ÖSS'de çiş refakatçisi
Her yıl yeni bir güzelliğin...
SEDA KAYA GÜLER
Asena'daki değişim!
Genelde bir erkek sayesinde statü...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mantarlı makarna
Bir tencerede 2...
6 ay içinde mucizevi bir değişim yaşayabilirsiniz
6 ay içinde mucizevi bir değişim yaşayabilirsiniz
Estetik operasyonların sizi olağanüstü bir güzelliğe kavuşturacağını...
Sosyetik göz doktoru eşine neler yapmış!!!
Sosyetik göz doktoru eşine neler yapmış!!!
Daha çok sosyetik kadınların tercih ettiği, İstanbul Cerrahi...
Sabancı'dan kadınlara jest!
Sabancı'dan kadınlara jest!
Türkan Sabancı'nın bugün kutlanacak 14 Mart Tıp Bayramı'nda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.