Zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Ekmek suflesi Malzemeler * 6 dilim ekmek * 1 su bardağı süt * 1 adet yumurta * 1/2 çay kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) * 3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) Ekmek dilimlerini tepsiye dizin. Süt, yumurta ve tuzu iyice çırpın, ekmeklerin üzerine gezdirin, tereyağını da ekmeklerin üzerine gezdirip streçle kapatın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Ekmek dilimlerini keskin bir bıçakla dörde kesin. Isıtılmış 180 derece fırında ekmeklerin üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirip, üzerlerine peynirleri serpin ve 10 dakika daha pişirin.
Fırında pırasa Malzemeler * 1 kg. pırasa (yarım cm. kıyılmış) * 1 adet iri boy soğan (piyaz doğranmış) * 3 kahve fincanı zeytinyağı * 1 su bardağı bulgur (köftelik) veya pirinç * 1 su bardağı yulaf ezmesi * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) * 200 gr. beyaz peynir (ufalanmış) * 1 tatlı kaşığı pul biber * 1 tatlı kaşığı karabiber * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 2 kahve fincanı süt * 1 adet limonun suyu Soğanları 2 kahve fincanı zeytinyağında yumuşatın. Doğranmış pırasa katlarını açarak soğana ekleyin. Ağır ateşte kendi suyu ile pişirip, ateşten alın. Bulgurun yarısı, yulaf ezmesi, maydanoz, dereotu, peynir ve baharatları ilave edip, karıştırın. Başka bir kapta yumurta ile sütü çırpıp, bulgurlu harçla harmanlayın. Kalan zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye harcı 1,5-2 cm. kalınlığında yayın. Kalan bulguru üzerine serpip, spatula ile bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Biraz soğuyunca üzerine limon suyu gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
|