Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Sebzeli buğu kebabı MALZEMELER * 4 adet tavuk göğsü * 8-9 diş sarımsak * 2 adet orta boy domates * 1 adet orta boy soğan * 6-7 adet sivri biber * 2 adet orta boy patlıcan * 1 çorba kaşığı tereyağ * Tuz * 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
Göğüs etinin kemiğini çıkarıp kuşbaşı doğrayın. Tavuk etini tencerede çok az sıvıyağ ile rengi beyazlaşana kadar pişirin. Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 10 dakika bekleterek yıkayıp kurulayın. Etlerin üzerine bir sıra yuvarlak dilimlenmiş soğanı yerleştirin. Soğanların üzerine iri doğranmış biberleri yayın. Sarmısakları soyup doğramadan serpiştirin. Biberlerin üzerine yuvarlak kesilmiş domatesleri sıralayın. Domateslerin üzerine patlıcan dilimlerini yerleştirin. Patlıcanların üzerine 1.5 tatlı kaşığı tozşeker ve tuz serpin. Tereyağını küçük parçalar halinde yer yer patlıcanların üzerine koyun. En üste tekrar 1 kat domates dilimlerini yerleştirin. Yarım çay bardağı su ekleyin. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Tencerenin kapağını örtün. Hafif ateşte pişirin. Tencereyi ateşten alıp ılıttıktan sonra düz bir servis tabağına ters çevirin.
Ispanak kroket MALZEMELER * 1.5 su bardağı pirinç * 250 gram beyaz peynir * 1/4 su bardağı kaşar peyniri * 2 tane çırpılmış yumurta * 1 diş sarmısak * 2 tatlı kaşığı limon kabuğu * 1/2 su bardağı taze soğan * 250 gram dondurulmuş ıspanak * 1 çorba kaşığı dereotu * 2 su bardağı galeta unu * 2 yumurta * Sıvıyağ * Yoğurt sosu * 200 gram yoğurt * 2 çorba kaşığı nane * 1 diş sarımsak * Kırmızıbiber * Karabiber
Pirinci kaynar tuzlu suda yumuşayana dek karıştırın. Soğuk suyla süzün. Pirinç, ezilmiş beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, fazla suyu alınmış ıspanak ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Ceviz iriliğinde 18 parçaya bölün. Avucunuzda yuvarlayarak küçük köfteler yapın. 30 dakika buzdolabında tutun. Kroketleri çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Sarmısağı, yoğurt ve naneyle karıştırın. Kırmızıbiber ve karabiber serpin ve buzdolabına koyun. Sıvı yağda kroketleri kızartın. Fazla yağlarını süzüp servis tabağına alın. Yoğurt sosunu dökerek sıcak servis yapın.
Patlıcan kabak ızgara MALZEMELER * 4 adet ufak patlıcan * 4 adet ufak kabak * 2 adet domates * 2 tatlı kaşığı sıvıyağ
Patlıcanların kabuklarını çizgili şekilde soyun. Uç kısımlarını ayırın. Kabakların da kabuklarını aynı şekilde soyun ve uç kısımlarını ayırın. Daha sonra patlıcanları ve kabakları dilim dilim kesin. Üzerine 2 tatlı kaşığı yağdan eşit miktarlarda sürün. Daha sonra bunların hepsini ızgarada alt ve üstlerini çevirerek kızartın. Domateslerin kabuklarını soymadan patlıcan ve kabaklardan sonra ızgarada kızartın. Hepsini bir servis tabağına alın. Not: Patlıcan ve kabağın yanında çarliston biberi ızgara yaparak servis yapabilirsiniz. Patlıcan ve kabak yerine havuç da kullanabilirsiniz. Izgarada, fazla yüksek olmayan ısıda bu yöntemle pişirilen sebzeler, haşlama olanlara nazaran daha lezzetli olur.
|