Maç Sonuçları

Şanslar eşitlendi

Giriş: 24 Mayıs 2016, Salı 00:00 Güncelleme: 24 Mayıs 2016, Salı 14:10
SORU: Ziraat Türkiye Kupası'nda final bu sene Galatasaray ile Fenerbahçe arasında dev bir derbiye sahne olacak. Zorlu mücadelede hangi takımı daha avantajlı görüyorsunuz?

AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe daha ileride görünüyor. Ancak derbi tarihi göstermiştir ki favoriler de çoğu zaman kaybetmiştir.
METİN TEKİN: Galatasaray'ın son maçlardaki çıkışı, Fenerbahçe'nin ise aşağı gidişi şansları eşitledi.

360 DERECELİK KUPA FİNALİ KEYFİ

AHMET ÇAKAR

Favoriler de kaybediyor

Derbilerde kesinlikle favori takım olmaz. Ama kağıt üzerinde baktığımızda pek tabii ki Fenerbahçe, biraz daha ileride görünüyor. Ancak neredeyse yarım yüzyıllık derbi tarihi göstermiştir ki favoriler de çoğu zaman kaybetmiştir.

LEVENT TÜZEMEN

Ligde oynanan derbilere bakın

İki takımın lig performansına ve kadro derinliğine baktığımızda Fenerbahçe kağıt üzerinde final öncesi favori olarak görünüyor. Ancak yerlerde sürünen Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda finale çıkması ve kupa maçlarında hiç kaybetmemesi futbolcuların özveri gösterdiklerinde ne kadar istekli ve başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Fenerbahçe'nin geniş ve kaliteli kadrosu ile ligdeki iki derbide de favoriydi ama Galatasaray hem Kadıköy'de hem de çok pozisyon verdiği Türk Telekom Arena'da kaybetmedi. Galatasaray camiasının coşkusu ve isteği, ligde kötü performans sergileyen sarı-kırmızılı oyuncuları kupayı kazanma yolunda iyi oyun oynamaya ve mücadeleye itecektir.

ÖMER ÜRÜNDÜL

Galatasaray bir adım önde

Tabii derbilerde peşin bir hüküm vermek pek mümkün değil. Hele hele böyle kritik bir derbide... Galatasaray'ın Avrupa cezasını bir seneye indirmesi için kesinlikle kazanması gerekiyor. Güçlü kadroyla lig şampiyonluğunu kaybeden Fenerbahçe de aynı düşünce içinde. Teknik değerlendirme olarak Fenerbahçe biraz önde görünse de ben Galatasaray'ı bir adım önde görüyorum.

GÜRCAN BİLGİÇ

Fenerbahçe öne çıkıyor...

Sezona baktığımızda Fenerbahçe ön plana çıkıyor. Süper Lig'de oynanan iki maçta da rakibine göre üstün olan taraftı. Böyle finaller için gereken defans organizasyonuna da sahip olan takım Fenerbahçe. Arena'daki son maçta da oyunun iki yönünde de farklı olduklarını gösterdiler. Final maçlarında Galatasaray'ın üstünlüğünün altını çizenler de var. Ancak beşinci bile olmayı başaramayan bir kadronun, bu maçı öncelikle yenilmemek için oynayacağını beklemek zorundayız.

METİN TEKİN

Galatasaray çıkış yakaladı

Lig performansına ve kadrolara bakınca F.Bahçe'yi önde görüyorum ama G.Saray'ın son maçlardaki çıkışı, F.Bahçe'nin ise aşağı doğru gidişinin final için şansları eşitlediğini düşünüyorum. Yani kadro gücü ve sezon performansı F.Bahçe'de ama güncel form Galatasaray'dan yana… Bu durum, kupayı kazanma şansını eşitliyor.

İSKENDER GÜNEN

Arada büyük bir fark var

Her ne kadar böylesi kritik karşılaşmalarda sonucu bilebilmek zor olsa da her iki takımın sergilediği genel performansa baktığımızda Fenerbahçe'nin rakibine göre finalde çok daha avantajlı olduğu bir gerçek. Çünkü gerek oyun anlayışı, gerekse oyuncu kalitesi olarak iki ekip arasında bana göre büyük bir fark bulunuyor.

YARIN
Galatasaray'ın Avrupa cezasını tamamlayabilmesi için kupayı alması artık şart. Bu durum, sarıkırmızılılarda baskı mı yaratır, yoksa motivasyon mu sağlar?