Merkel: Türkiye konusunda şüpheliyim!
Türkiye ziyaretine yarın Kapadokya'dan başlayacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine şüpheli baktığını ancak müzakerelerin canlanması gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinde yeni bir başlığın açılmasından yana olduğunu belirten Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Şüpheyle yaklaşmama rağmen tam üyelikle ilgili görüşmelerin devam etmesini destekliyorum. Bu müzakerelerin ucu açık" dedi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, haftalık video mesajında Türkiye ziyareti öncesi 24 yaşındaki tıp öğrencisi Ümmühan Çiftçi'nin sorularına cevap verdi.
'MÜZAKERELERİN UCU AÇIK'
'TÜRKİYE İLE ÖZEL BAĞ VAR'
SURİYE ENDİŞESİ
Türkiye ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye konusunu da görüşeceğini belirten Merkel, Suriye'nin şu anki durumundan büyük endişe duyduğunu belirtti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, ziyaretinde sadece Ankara ve İstanbul'a değil, Kapadokya'ya gideceğini de dile getirdi.
YEŞİLLER'DEN MERKEL'E UYARI
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyareti öncesi bir açıklama da, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'den geldi. Özdemir, "''Merkel, inşallah Ankara'ya gittiğinde imtiyazlı ortaklığı tekrarlamaz, onun yerine daha önceki hükümetin başlattığı yolda devam edeceğini söyler'' şeklinde konuştu.