Son dakika: Çin’den ABD’nin konsolosluk kararına karşı hamle
Son dakika gelişmesi... ABD ve Çin arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. ABD'nin Houston kentinde bulunan Çin konsolosluğunu kapatma kararı almasının ardından Çin'den karşı hamle geldi. Çin'in Vuhan'da bulunan ABD konsolosluğunu kapatma kararı alacağı iddia edildi.
ABD'nin Houston kentinde bulunan Çin konsolosluğunu 72 saat içinde kapatmasını istedi. Söz konusu karar sonrası Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu kararın 'aniden' alındığı ve haksız olduğu belirtilerek, "Çin, bu haksız kararı Çin-ABD ilişkilerini zedelediği için kesin olarak kınıyor. Çin, ABD'yi bu hatalı karardan derhal vazgeçmeye çağırıyor" denildi.
ÇİN'DEN KARŞI HAMLE
ABD'nin kararının ardından Çin'in karşı hamle yaparak Vuhan kentinde bulunan ABD konsolosluğunu kapatma kararı aldığı iddia edildi.
ABD'NİN KARARI SONRASI GERİLİM TIRMANDI
ABD, başkonsolosluk binası dışında belge imha edildiği ihbarının ardından, Teksas eyaletinin Houston kentindeki Çin diplomatik misyonunun kapatılması talimatını verdi. Yerel basındaki haberlere göre, görgü tanıklarının başkonsolosluk binası dışında açık tenekelerde belgelerin yakıldığı ihbarı üzerine polis ve itfaiye ekipleri bölgeye geldi.
Elon Musk trafik sorununu çözecek! Çılgın projeden yeni detaylar geldi