SON DAKİKA HABERİ | Türkiye yalanladı katil Esad itiraf etti: PKK/YPG’nin kirli algı operasyonu çöktü!
Gelen son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) 1 yıl önce düzenlenen 'Barış Pınarı Harekatı' ile terör örgütü PKK/YPG işgalinin sonlandırıldığı Resulayn’da bulunan Allouk Su Terfi İstasyonu, Türkiye tarafından onarıldı. İstasyondan terör örgütü PKK/YPG ve Suriye rejiminin kontrolündeki Haseke'ye sivillerin susuz kalmaması için su pompalanırken, bölgeye rejim tarafından yeterli derecede elektrik verilmemesi nedeniyle zaman zaman kesinti oldu.
PKK/YPG'nin, Türkiye'nin bilinçli olarak su kestiği iftirası, Esad rejiminin mühendisleri tarafından yalanlandı. Kesintinin Türkiye'den kaynaklanmadığı belirtilerek, "Çözüm için bölgeye yeterli elektrik gönderilmesi gerekiyor. Bunun çözümünü de Rusya ve rejimin yapması gerekiyor" itirafında bulunuldu.
PKK/YPG'DEN KİRLİ PROPAGANDA 'Barış Pınarı Harekatı' ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Resulayn kentinde terör örgütü işgali sonlandırıldı. Teröristlerden arındırılan bölgenin yeniden inşasına başlanırken, bir yandan da Resulayn'dan rejim ve PKK/YPG terör örgütü kontrolündeki Haseke bölgesine içme suyu aktarımı yapılan ancak teröristlerce tahrip edilen Allouk Su Terfi İstasyonu'nun onarımı yapıldı.
Türkiye'nin onarımını yaptığı ve olası saldırı ve sabotaj ihtimaline karşı güvenliğini sağladığı merkezin sağlıklı çalışarak, Haseke'deki sivillerin susuz kalmaması için özen gösterildi. Ancak merkezin su transferini yapan pompaların ihtiyaç duyduğu elektriğin, Haseke'nin Derbesiye bölgesinden yeterli derecede ulaştırılmaması nedeniyle çalışma aksadı ve su kesintisi oldu. Su kesintisi, dönem dönem PKK/YPG terör örgütü tarafından kamuoyuna Türkiye'nin bilinçli olarak yaptığı kara propagandasıyla aktarıldı.