Hanzala gemisine İsrail müdahalesi: Yolcu, "Buradalar" diyerek duyurdu!
Gazze’de zulme doymayan soykırımcı İsrail bu sefer de Filistin’e insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun “Hanzala” gemisini hedefe aldı. Gemiye başka bir geminin ve çok sayıda İHA’nın yaklaştığı bildirildi. Öte yandan Hanzala gemisi yolcularından Fourreau "İsrail ordusu burada" diyerek gemiye müdahalenin başladığını duyurdu.
Özgürlük Filosu Koalisyonunun Telegram hesabından yapılan açıklamada, bir geminin ve dronun Hanzala'ya yaklaştığı belirtilerek, "Muhtemelen bir müdahale oluyor." ifadesi kullanıldı. FFC'nin Hanzala gemisinin takibi için başlattığı Youtube canlı yayınında da gemide bulunanların yaklaşan İsrail müdahalesine karşı tedbir almaya başladığı görüldü. Görüntülerde ekibin can yeleği giydiği dikkati çekti.
GEMİDE ALARMLAR ÇALIYOR
Gemide bulunan Fransız Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Emma Fourreau, X hesabından yaptığı açıklamada, gemideki alarmların çaldığını belirtti. Fourreau başka bir paylaşımında da "(Binyamin) Netanyahu'nın soykırımcı ordusu Hanzala gemisine yaklaşıyor." ifadesini kullandı.
İsrail, Gazze'ye yardım götüren gemiye müdahale etti | Video
MÜDAHALE BAŞLADI
Hanzala gemisi yolcularından Fourreau, X hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail ordusu burada. Yakında görüşürüz. Soykırıma son verin." diyerek gemiye müdahalenin başladığını duyurdu. Fourreau, gemidekilerin telefonlarını denize attığını belirtti. FFC'nin Hanzala gemisinin takibi için başlattığı Youtube canlı yayınında, İsrail askerlerinin güverteye çıktığı ve gemideki yolcuların ellerini havaya kaldırdığı görüldü. Özgürlük Filosu Koalisyonu Whatsapp kanalından yapılan açıklamada ise İsrail askerlerinin güvenlik kameralarını indirdiği belirtildi.
ROMANO'DAN "FİLİSTİNLİLER YALNIZ DEĞİL"
MESAJI ABD-Fransa vatandaşı Frank Romano, gemiden yaptığı açıklamada, morallerinin yüksek olduğunu ve tüm ekibin birlik içinde hareket ettiğini belirtti. İsrail ordusunun daha önce aynı amaçla yola çıkan Madleen gemisine el koyduğu noktayı geçtiklerini dile getiren Romano, "Özellikle Gazze'deki çocuklar için oyuncak, yiyecek, su ve ilaç getiriyoruz." ifadesini kullandı. Gazze'deki durumun korkunç olduğunu belirten Romano, Gazze halkının yalnız olmadığını, Filistinlilerin İsrail'e karşı mücadelesine ve Gazze'deki soykırımın ele alınmasına yardımcı olmak istediklerini söyledi. Romano, "Varlığımızın Gazze halkının moral bulmasına yardımcı olacağına inanıyoruz çünkü dünyanın onları terk ettiğini düşünüyorlar. Ancak Gazze halkı terk edilmedi, biz onlar için geliyoruz." dedi. Hanzala'da bulunan bir diğer aktivist Vigdis Bjorvand da gemiden yaptığı açıklamada, Filistin halkının 1948'den beri acı çektiğini söyledi. Dünya genelinde gençlerin Gazze için seslerini çıkardığını belirten Bjorvand, "(Umarım) İsrail başarısız olacak ve Filistin yaşayacak. Özgür Filistin." diye konuştu.