Obama'dan Yunanistan'a "berbat"lı eleştiri!

ABD Başkanı Barack Obama Yunanistan için önerilen kemer sıkma politikalarına karşı çıktı. Obama Yunanistan’ın vergi toplama sisteminin ise berbat olduğunu söyledi.

Obama’dan Yunanistan’a berbatlı eleştiri!

ABD Başkanı Barack Obama Yunanistan'ın olası yeni borç anlaşmasıyla ilgili ilk kez açıklamada bulundu. Obama, "Depresyondaki bir ülkeye kemer sıktıramazsınız. Bir noktada bu ülkenin borçlarını ödeyebilmek için bir büyüme politikası olmalı" dedi. Yunanistan ekonomisinin reforma ihtiyacı olduğunun altını çizen Obama, "Ülkenin vergi sistemi berbat bir şekilde ünlenmiş. Yunanistan'ın ciddi değişiklikler yapması gerekiyor" dedi.

HAYAT STANDARTLARI DÜŞERKEN ZOR

Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasının umduğunu olduğunu söyleyen Obama, "Bu ekonomik değişiklikleri insanların hayat standartları düşerken yapmak zor. Zaman içinde politik sistem ve toplum bunu sürdüremeyecektir" diye konuştu. Obama Avrupa ekonomisinin de büyümesi için endişeli olduğunu da söyledi.

Obama'dan Çipras'a: Saçlarına ak düşer!

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!