Son dakika: Gazze'de ateşkes başladı
Gelen son dakika haberine göre; İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşması bu gece saat 02.00'de yürürlüğe girdi. Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada "Bu savaş, Filistin direnişinin İsrail'e karşı zafere ulaştığını ispat etmiştir." dedi.
Son dakika haberleri: İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşması bu gece saat 02.00'de yürürlüğe girdi.
İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sonlandırılıp ateşkesi görüşmek üzere yerel saatle 19:00'da toplanmıştı. Kabinenin ateşkes oylamasını oy birliğiyle kabul ettiği ve Gazze'den İsrail'e atılan roket atışlarının son bulması şartının yer aldığı ifade edildi.
HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, Mısır tarafının Hamas yönetimine İsrail'in ateşkes kararını bildirdiğini ifade etti.
Ateşkesin bu gece yerel saatle 02.00'de başlayacağını doğrulayan Zuhri, "Bu savaş, Filistin direnişinin İsrail'e karşı zafere ulaştığını ispat etmiştir." dedi.
"HER DURUMDA FİLİSTİN HALKIMIZI KORUMAYA KARARLIYIZ"
Zuhri, İsrail'in sonunda saldırıyı durdurmak zorunda kaldığına vurgu yaparak şunları söyledi:
"Sonunda düşman, halkımıza ve Kudüs'e yönelik saldırıyı durdurmak için boyun eğmek zorunda kaldı. Her durumda Filistin halkımızı korumaya kararlıyız ve işgal devletine 'geri dönerseniz döneriz!' diyoruz."