Son dakika: Katar'da İsrail'e rest! BAE ve Bahreyn'e tokat gibi sözler...

Son dakika haberi: Katar, İsrail'e resti çekti. BAE ve Bahreyn'e de görüşmelerindne ötürü sert tepki gösterdi. Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Lulva el-Hater, Bahreyn, BAE ve İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasın çerçevesindeki görüşmelere katılmayacağını açıkladı.

Son dakika: Katar’da İsrail’e rest! BAE ve Bahreyn’e tokat gibi sözler...

Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Lulva el-Hater, Bahreyn, BAE ve İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasın çerçevesindeki görüşmelere katılmayacağını açıkladı.

Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD'nin gözetiminde İsrail ile diplomatik ilişkiler kurulması anlaşmaya varılan normalleşme adımına Katar'dan tepki geldi. Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Lulva el-Hater, Katar'ın, Filistinlilerle ihtilaf çözülene kadar İsrail ile diplomatik ilişkiler kurarak normalleşme görüşmelerine katılmayacağını söyledi.

"NORMALLEŞME ÇÖZÜM OLAMAZ"

Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Lulva el-Hater konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Normalleşmenin bu çatışmanın özü olduğunu düşünmüyoruz ve bu nedenle çözüm olamaz. Bu çatışmanın özü, 'ülkesi olmadan, işgal altında yaşayan bir halk olarak Filistinlilerin içinde yaşadığı zor şartlarla ilgilidir" ifadelerini kullandı. Ayrıca el-Hater, bölgedeki devletler tarafından ülkesine yönelik üç yıllık boykotu sona erdirme yönünde yakında ilerleme kaydedilebileceğini de belirtti.

ABD'den Çin ve Hong Kong'a seyahat uyarısı! Keyfi gözaltı iddiası... İsrail'den skandal karar! Kudüs'teki bir cami için yıkım emri BAE'den skandal destek! Hz. Muhammed'e hakaret etmişlerdi