SON DAKİKA | Katil İsrail'den Beyrut'a yeni bombardıman: AHaber o anları görüntüledi!

Son dakika haberi: Soykırımcı İsrail ordusu Gazze'den sonra gözünü diktiği Lübnan'da saldırılarını aralıksız sürdürüyor. İsrail, Beyrut'a yeni bir bombardıman başlattı. Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesinde saldırı sonrası şiddetli patlama oldu.

SON DAKİKA | Katil İsrail’den Beyrut’a yeni bombardıman: AHaber o anları görüntüledi!

Son dakika... Soykırım devleti İsrail Orta Doğu'da katliamlara imza atarken başta ABD olmak üzere Batı Bloğu ise insanlık vahşetine açık destek veriyor. Son olarak; Katil İsrail Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni bir saldırı düzenledi.

SON DAKİKA | Katil İsrail'den Beyrut'a yeni bombardıman

AHaber muhabiri Ata Gündüz Kurşun ve kameraman Niyazi Kurt, o anları canlı yayında aktardı.

SON DAKİKA | Katil İsrail’den Beyrut’a yeni bombardıman: AHaber o anları görüntüledi!

Beyrut'un güneyinde bulunan Dahiye bölgesinde saldırı sonrası şiddetli patlama oldu.

Patlama, İsrail ordu sözcüsünün Beyrut'un güneyindeki bazı noktalara Hizbullah'a ait olduğu iddiasıyla saldırı tehdidinde bulunmasının ardından meydana geldi.

SON DAKİKA | Katil İsrail'den Beyrut'a yeni bombardıman

LÜBNAN'IN GÜNEYİNDEN ATILAN FÜZELER SONUCU İSRAİL'İN KUZEYİNDE 7 KİŞİ YARALANDI

Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyindeki Hayfa ve Tiberya kentlerine atılan füzeler sonucu 7 kişi yaralandı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan aktardığı haberinde İsrail'in kuzeyindeki Hayfa'ın merkezindeki Carmel ve körfez bölgelerine düşen füzeler sebebiyle 6 kişinin orta ve hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Yaralıların tedavi için kentteki Rambam Hastanesi'ne nakledildiği ifade edildi.

İsrail'in kuzeyindeki Tiberya kentinde de füze düşmesi sonucu bir kişinin "orta ila ciddi arası" bir şekilde yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusu, Hizbullah ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana ilk kez Hayfa'nın Carmel ve körfez bölgelerine Lübnan'ın güneyinden 15 füzenin fırlatıldığının gözlemlendiğini duyurmuştu.

Hayfa'nın çevresindeki bölgelere birçok kez Hizbullah tarafından füze saldırısı düzenlenirken, şehir merkezi ilk kez hedef alınıyor.

SON DAKİKA | Katil İsrail’den Beyrut’a yeni bombardıman: AHaber o anları görüntüledi!

İSRAİL'İN LÜBNAN'A ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 1411 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylül'de Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylül'de de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi İsrail saldırılarında öldü.

Google Haberler'de tüm gelişmeleri tek kaynakta görmek için Sabah'ı takip edin.
SON DAKİKA | Katil İsrail’den Beyrut’a yeni bombardıman: AHaber o anları görüntüledi!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut'a ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye de 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!