Türk SİHA'ları gündemden düşmüyor! Çarpıcı F-35 ve Bayraktar TB2 karşılaştırması: F-35'i bırakın...
Türk SİHA'ları başarısı ile Avrupa gündeminden düşmüyor. Türkiye'nin iç ve dış operasyonları dahil Dağlık Karabağ, Libya ve Suriye'de destanlar yazan SİHA'lar Norveç basınında yer aldı. Dış politika araştırmacısı Asle Toje imzalı yazıda, F-35 savaş uçağı programının bir güven krizi içinde olduğu ifade edilirken "Norveç, F-35 sayısını düşürmeli ve buradan kalan para ile SİHA projelerine yatırım yapmalı." denildi.
Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya'da ortaya koyduğu etkinlikle operasyonların seyrini değiştiren Türk yapımı İHA ve SİHA'lar, Norveç basınına konu oldu. Türkiye'nin, üretici ortağı olduğu ve daha sonra çeşitli bahanelerle çıkarıldığı F-35 savaş uçakları ile Bayraktar TB2 insansız hava araçları karşılaştırıldı.
NORVEÇ'TE BAYRAKTAR TB2 DEĞERLENDİRMESİ
Dış politika araştırmacısı Asle Toje imzalı "Norveç'in kaç tane F-35'e ihtiyacı var?" başlıklı yazısında, F-35 savaş uçağı programının bir güven krizi içinde olduğunu, projenin ABD'nin eski Savunma Bakanı Vekili Christopher Miller'dan Kongre Savunma Komitesi'nin başkanı Adam Smith'e kadar herkes tarafından eleştirildiğini kaydetti.
Smith'in, Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "ABD bu kuyuya para atmayı bırakmalı." dediği anımsatıldı. İngiltere'nin 138 olan F-35 siparişini 48'e düşürdüğü bildirildi.