Uğur Şahin'den bir müjde daha geldi: 4 yılda tamamlanacak
Koronavirüse karşı geliştirdikleri aşı ile adlarından söz ettiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Uğur Şahin ikinci doz aşının ağır hastalıklara karşı koruma sağladığını belirtirken üçüncü dozun hastalığı bulaşmasını tamamen durduracağını ifade etti. Salgının biteceği tarihe dair de değerlendirmelerde bulunan Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den bir müjde daha geldi.
Koronavirüse karşı aşı geliştiren Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den bir müjde daha geldi. Yunan Kathimerini gazetesine konuşan Uğur Şahin ve Özlem Türeci koronavirüs salgınının seyrine ve biteceği tarihe ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunundu. Uğur Şahin ayrıca mRNA teknolojisi kullanılarak geliştirilecek kanser aşıları ile ilgili de umut verici konuştu.
Prof. Dr. Uğur Şahin koronavirüs aşısının ikinci dozunun ağır hastalıkları büyük oranda azlttığını belirtirken üçüncü dozun ise hastalığın bulaşmasını tamamen durduracağını ifade etti. Delta varyantının dominant olduğunu belirten Şahin, "Laboratuvar deneylerinde gördüğümüz gibi geliştirdiğimiz aşı bunu da nötralize ediyor." dedi.
"ÜÇÜNCÜ DOZ BULAŞMAYI DURDURUYOR
"İki doz aşının sadece ağır hastalıkları çok azalttığını biliyoruz" diyen Uğur Şahin, üçüncü doz ile hastalığın bulaşmasının tamamen duracağını ifade etti. Ayrıca enfeksiyondan korunmanın pandemiyi kontrol altına almadan çok kullanışlı olacağına inanıyorum" dedi.